Talijan tužio suprugu zbog slika medenog mjeseca objavljenih na Facebooku

Idila medenog mjeseca jednog talijanskog bračnog para dobila je svoj neočekivani sudski epilog. Problem je iskrsnuo nakon što je supruga na Facebook postavila fotografije sebe i svog bračnog druga snimljene na njihovom medenom mjesecu – prije punih 10 godina. Zbog te se činjenice njezin suprug našao uvrijeđen. On tvrdi da joj nije dao dopuštenje da s javnošću podijeli fotografije na kojima se njih dvoje grle i ljube, te smatra da je time povrijeđeno njegovo pravo na privatnost. Svoj je slučaj prijavio nadležnom sudu.

Sud u Napulju ovog je tjedna presudio u korist tužitelja, pa je tuženica (tj. njegova supruga) bila prisiljena s Facebooka izbrisati sporne fotografije. Iako je gospođa u svojoj obrani tvrdila da je upotreba Facebooka danas vrlo uobičajena, te da je postavljanje fotografija tamo nalik držanju u privatnom foto albumu, sud nije prihvatio takvo tumačenje.

Postavljanje slika na Internet sud je ocijenio daleko većim kršenjem prava privatnosti, te je naredio njihovo uklanjanje. Okrivljenica će povrh svega možda još morati platiti i odštetu, kao i sudske troškove postupka. U izvješćima se ne navodi je li par razveden ili je još uvijek – u sretnom braku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...