U Lukoranu održana tri plova prvog Festivala radosti malih jedara

Iako su zbog nevere morali prekinuti regatu, tridesetak djevojčica i dječaka s otoka Ugljana i Pašmana pokazali su u subotu što su u protekla dva mjeseca naučili u Školi jedrenja u klasi Optimist u Lukoranu.

Bio je to, u najboljem smislu riječi, festival radosti malih jedara. Održana su tri plova, nažalost, finalni smo morali prekinuti zbog iznimno lošeg vremena, ali ipak smo zadovoljni, kazao je kapetan Tihomir Ivanov, inicijator ideje da se u ljetnim mjesecima u Lukoranu organizira dječja škola jedrenja.

Uz pomoć kapetana Slavka Bačića i Ive Mustaća, stručni nadzor trenera Dina Petešića, Roberta Sandalića i Filipa Eškinju te podršku Općine Preko i Jedriličarskog kluba Uskok iz Zadra, djeca su svladala mnogo više od osnova jedrenja.

Željeli smo da upoznaju život svojih predaka koji su se svakodnevno borili s morem i vjetrom. Vjerujem da novostečena iskustva neće nikad zaboraviti, a ako svoje znanje prenesu barem na još jednu osobu, mislim da će cilj i svrha ove škole biti potpuno ispunjeni, naglasio je kapetan Ivanov.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...