Večera koja garantirano topi salo!

Večera je obrok koji najviše spominjemo kao nešto što bi trebalo preskočiti ili pojesti samo nešto malo, jer se vjeruje da će nam hrana koju tada pojedemo najvjerojatnije otići u salo. Naravno, to je potpuno pogrešno, štoviše, upravo prava večera istopit će salo!

No, treba paziti što nam je u tanjuru, a primarno bi se tamo trebala nalaziti – riba ili bijelo meso. Ribe pune omega-3 masnih kiselina i proteina idealna su večera, pogotovo iz razloga što ljudi s manjkom omega-3 masnih kiselina imaju problema sa spavanjem.

Proteini iz bijelog pilećeg mesa topit će vam salo tijekom noći, pa lagana pileća prsa na tavici ili grillu predstavljaju idealnu večeru.

Mliječni proizvodi sjajan su izvor kalcija, a žene pred menopauzom upravo će na taj način istopiti najviše sala. Kalcij uz to poboljšava san, što opet vodi zdravoj prehrani.

Za kraj, orasi – podižu razine magnezija, a uz to imaju i obilje omega-3 masnih kiselina. Odlično će vas zasititi, smanjiti rizik od bolesti srca, dijabetesa i raka i omogućiti vam dobar san.

Znači, lagana ribica ili pileća prsa s malo sira i oraha – večera iz snova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...