Vježbe disanja za prestanak pušenja

Vježbe disanja imaju velik utjecaj na ljudski organizam, a njihova tisućljetna tradicija može vam pomoći da prestanete pušiti, tvrde stručnjaci.

Dvije jednostavne vježbe možete primjeniti svaki put kad poželite zapaliti cigaretu, a nakon njih će želja otići na neko vrijeme. Uz dovoljno uporno vježbanje, možete postati ono što sanjate cijeli život – nepušač.

Prva vježba – kad vam dođe želja za cigaretom, izađite na svježi zrak, uspravite se i opustite i duboko udahnite. Zadržite dah par sekundi pa ga polako ispustite, i ponovno zadržite dah nekoliko sekundi prije udaha. Ponovite 10 puta i želja za cigaretom nestat će na duže vrijeme. Pripazite na vrtoglavicu koja se može pojaviti zbog velike količine kisika koju ćete ovako unijeti u organizam.

Druga vježba – sporo udišite kroz nos i malo brže izdahnite. Počnite polako pa polako ubrzavajte tempo, a jedan ciklus sastoji se od 30 udaha i izdaha. Odmorite se minutu nakon toga, pa ponovite još 4 do 5 puta.

Obje vježbe ispunit će vam pluća kisikom i odagnati želju za pušenjem.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...