Windows Phone 8.1 Update 1

Iako je Windows Phone 8.1 tek krenuo u isporuke službenim kanalima, Developer Preview verzija OS-a dostupna je još od travnja. Danas stiže najava prve nadogradnje verzije 8.1 ovog OS-a.

Od novosti, ističe se funkcionalnost Live Folders. Grupe se kreiraju postavljanjem jedne pločice aplikacije na drugu, a prema najavi, funkcionalnost „živih“ pločica neće biti narušena ni unutar foldera čime se zadržava konzistentnost OS-a.

Nadograđena će biti i aplikacija Xbox Music koja je pri nadogradnji na 8.1 doživjela značajan korak unatrag. Najavljena su poboljšanja performansi i nove funkcionalnosti, te animirana pločica pri reprodukciji multimedije.

Internet Explorer će bolje renderirati mobilne stranice, uvodi se podrška za pametne pokrove mobitela kao što je HTC-ov Dot View, podrška za Bluetooth standard PAN, aptX codec za A2DP i podrška za ekrane dijagonala do sedam inča. Baterije na uređajima će se brže puniti zahvaljujući Qualcommovom Quick Chargeu 2.0 (25% za 12 minuta, 50% za 24 minute).

Za nestrpljive, nadogradnja će kroz program Preview for Developers postati dostupna već sljedećeg tjedna. Dostupnost službenim kanalima ovisi o mobilnim operaterima, a očekuje se kroz narednih nekoliko mjeseci.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...