PRVI PRIKLJUČCI U RUJNU

Za 1.100 objekata na otoku Viru uskoro priključenje na vodovod

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Nakon što su dobivene sve potrebne uporabne dozvole za vodovodne i kanalizacijske sustave na Viru, stvoreni su uvjeti za priključak 1100 objekata na sustav vodoopskrbe i odvodnje.

“Vodovodu Vir” izdana je uporabna dozvola za objekt hidrantskog platoa na kojem će se puniti autocisterne za opskrbu domaćinstava pitkom vodom. Plato je izgrađen uz dionicu ceste od centra Vira prema Torovima, a na njemu će se nalaziti šest hidranata. Uz već ranije dobivene uporabne dozvole, koje je “Vododovod Zadar” dobio za Zapadni magistralni vodoopskrbni pravac s crpnom stanicom i vodospremom na Viru, te one koje je “Vodovod Vir” dobio za I. fazu mjesne vodovodne i kanalizacijske mreže s objektima crpne stanice i podmorskog ispusta, ovime je kompletirana sva potrebna dokumentacija za cjelokupni do sada izgrađen sustav.

Ovime su se stvorili uvjeti za priključak 1100 objekata na sustav vodoopskrbe i odvodnje. Vlasnicima objekata koji se nalaze u području izgrađene I. faze mjesne vodovodne i kanalizacijske mreže “Vodovod Vir” će u rujnu poslati obavijesti o mogućnostima i uvjetima priključivanja. Prvi priključci objekata mogu se očekivati početkom listopada 2014. godine, a do tada još preostaje izrada troškovnika za nevedene zahvate.

Inače, u izgradnju vodoopskrbnog sustava prema Viru i na samom otoku do sada je uloženo 130 milijuna kuna. U izgradnju Zapadnog magistralnog vodoopskrbnog pravca Hrvatske vode uložile su 60 milijuna kuna, a Općina Vir izdvojila je ukupno 5 milijuna kuna. Za izgradnju I. faze mjesne vodovodne i kanalizacijske mreže Hrvatske vode izdvojile su 36 milijuna kuna, dok je Općina Vir participirala s dodatnih 25 milijuna kuna uz 4 milijuna kuna sredstava Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar