Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice odlučilo

Zadar i biogradska rivijera izabrane destinacije za posezonu

Arhiva, ilustracija

Na jučer održanoj izvanrednoj sjednici, Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice donijelo je odluku o izboru 22 destinacije koje će sudjelovati u pilot projektu PPS za posezonu 2014. godine.

Pod PPS konceptom podrazumijeva se razvoj i promocija atraktivne i konkurentne destinacijske ponude s dodanom vrijednošću u razdoblju pred i posezone. Za Zadarsku županiju izabrane su 2 destinacije:

Biogradska rivijera – srce Jadrana koja obuhvaća Biograd na Moru, Sv. Filip i Jakov, Tkon, Pašman.

Zadar – koja obuhvaća Zadar, Starigrad, Nin, Zaton.

Destinacije s područja cijele Hrvatske iskazale su veliki interes za sudjelovanje u pilot projektu te ih se na javni poziv Hrvatske turističke zajednice kandidiralo ukupno 39. U konačnici formirane su 22 destinacije, od čega 14 na jadranskom i 8 na kontinentalnom području.

Veliki odaziv na sudjelovanje u pilot projektu PPS za posezonu 2014. potvrđuje kako je na destinacijama stvorena kritična masa svijesti i spremnosti subjekata javnog i privatnog sektora za razvoj ponude u razdoblju pred i posezone, razvoj složenih turističkih proizvoda destinacije i specifičnihtematskih proizvoda s većom dodanom vrijednošću koji mogu pridonijeti povećanju turističke potrošnje, a time i produženju sezone, odnosno smanjenju sezonalnosti, naglasio je ministar turizma Darko Lorencin.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar