Zadar i biogradska rivijera izabrane destinacije za posezonu

Na jučer održanoj izvanrednoj sjednici, Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice donijelo je odluku o izboru 22 destinacije koje će sudjelovati u pilot projektu PPS za posezonu 2014. godine.

Pod PPS konceptom podrazumijeva se razvoj i promocija atraktivne i konkurentne destinacijske ponude s dodanom vrijednošću u razdoblju pred i posezone. Za Zadarsku županiju izabrane su 2 destinacije:

Biogradska rivijera – srce Jadrana koja obuhvaća Biograd na Moru, Sv. Filip i Jakov, Tkon, Pašman.

Zadar – koja obuhvaća Zadar, Starigrad, Nin, Zaton.

Destinacije s područja cijele Hrvatske iskazale su veliki interes za sudjelovanje u pilot projektu te ih se na javni poziv Hrvatske turističke zajednice kandidiralo ukupno 39. U konačnici formirane su 22 destinacije, od čega 14 na jadranskom i 8 na kontinentalnom području.

Veliki odaziv na sudjelovanje u pilot projektu PPS za posezonu 2014. potvrđuje kako je na destinacijama stvorena kritična masa svijesti i spremnosti subjekata javnog i privatnog sektora za razvoj ponude u razdoblju pred i posezone, razvoj složenih turističkih proizvoda destinacije i specifičnihtematskih proizvoda s većom dodanom vrijednošću koji mogu pridonijeti povećanju turističke potrošnje, a time i produženju sezone, odnosno smanjenju sezonalnosti, naglasio je ministar turizma Darko Lorencin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...