Zašto su prijatelji dobri za naše zdravlje

Prijatelji su ključni za zdravlje, pokazala su mnoga istraživanja, a evo i nekoliko glavnih razloga zašto trebamo imati prijatelje u svakom dobu života i što više i češće se družiti s njima.

Prijatelji nam trebaju za tračanje, jer to poboljšava zdravlje – bolje se osjećamo kad tračamo nekoga, a usput i smanjujemo razinu stresa.

Prijatelji nam mogu pomoći da ostanemo vitki, osim ako oni sami nisu pretili i obožavaju jesti cijelo vrijeme. Dokazano je da druženjem ostajemo vitki, motiviraniji smo za zdrav život i, na kraju, živimo čak 22% duže ako pod stare dane imamo više prijatelja. Naime, redoviti društveni odnosi odlični su za zdravlje mozga i opće zdravstveno stanje.

Životni duh, pa i libido, podiže se ekipnim sportovima koje igramo s prijateljima. Stoga, ako vam žena prigovara na nogometu s dečkima, obavijestite je da je upravo to razlog što ste i dalje aktivni u krevetu.

Naravno, prijatelji su tu da nam olakšaju teške ljubavne jade, pomognu nam u crnim danima i vrate nam osmijeh na lice, što je izuzetno važno za uklanjanje stresa.

Sve u svemu, družite se i njegujte prijateljstva, to je sjajno za zdravlje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...