Želite da veza traje? Prestanite zanovijetati!

Zanovijetanje u vezi vodi k njenom raspadu, tvrde stručnjaci za veze pojašnjavajući da je temelj dobre veze osjećaj prihvaćenosti koji vodi prema sreći, čega nema u vezama u kojima neki od partnera konstantno nalazi razloge za prigovaranje.

Savjet stručnjaka je jednostavan – umjesto da tražite greške partnera, pronađite mu/joj jake strane i pohvalite ih, kako bi se uspostavilo međusobno povjerenje i u otvorenom razgovoru mogle otkloniti stvari koje vam smetaju.

Naravno, naglašavaju da su svađe sastavni dio svake veze, kao i činjenicu da su u umjerenim količinama dobre, jer se na taj način rješavaju nagomilani problemi koje partneri inače ne znaju kanalizirati na neki drugi način.

Ukratko, kritike treba svesti na minimum da bi veza uspjela, pa pokušajte pronaći dovoljno strpljenja za partnera kako ga/nju svojim prigovaranjem ne biste otjerali.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...