Znate li koju državu svijeta je 2013. godine posjetilo najviše stranih turista?

Sa 84,7 milijuna stranih turista, Francuska je u 2013. godini zadržala mjesto najposjećenije turističke države u svijetu koje je držala i godinu ranije, piše Local.

Prema studiji francuskih stručnjaka, broj stranih turista u Francuskoj u 2013. godini povećao se za 2 posto, u odnosu na godinu prije, a broj noćenja porastao je za čak 4,6 posto.

“Francuska je zadržala poziciju vodeće turističke destinacije u svijetu, a daleko iza sebe je ostavila SAD (69,8 milijuna stranih turista) i Španjolsku (60,7 milijuna)”, piše u studiji francuskog DCIS-a. Prema posljednjim podacima, Veliku Britaniju svake godine posjeti 32,8 milijuna stranih turista, a Njemačku je 2012. godine posjetilo 30,4 milijuna stranih turista.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...