Android OS i dalje vodeći u SAD-u

Prema najnovijem izvješću tvrtke comScore koji se odnosi na mjesec srpanj, Android je i dalje vodeći mobilni operativni sustav u SAD-u.

Ipak, zabilježen je pad njegova tržišnog udjela među američkim korisnicima,s 52,5% koliko je zabilježeno u travnju na 51,5% tijekom srpnja. Pad je iskoristila tvrtka Apple čiji je iOS dodatno učvrstio drugu poziciju povećavši svoj udio s 41,4 na 42,2%.

Na trećem mjestu je Microsoftov Windows Phone koji je povećao svoj udio s 3,3% koliko je zabilježeno u travnju, na 3,6% u srpnju. Na četvrtom i petom mjestu nalaze se BlackBerry i Symbian, čiji je tržišni udio u srpnju zabilježio pad te sada iznosi 2,3% za BlackBerry i 0,1% za Symbian.

U SAD-u je tijekom srpnja bilo 173 milijuna korisnika koji posjeduju pametni telefon što je 3% više u odnosu na travanj.

Vodeći proizvođač pametnih telefona je i dalje Apple s tržišnim udjelom od 42,4%, Samsung je drugi s udjelom od 28,4%, treći je LG s udjelom 6,4%. Nakon toga slijede Motorola s 5,7 i HTC s 4,7% udjela na američkom tržištu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...