Članovi udruge Hippocampus sudjelovali na treningu u Sloveniji

Petero članova Udruge “Hippocampus” od 20. do 29. rujna 2014. godine sudjelovalo je na treningu o održivom razvoju ruralnih područja u Sloveniji. Trening je sastavni dio međunarodnog projekta “Sustainable attitude for sustainable development” financiranog u sklopu Europskog programa ERASMUS+.

Nositelji projekta MC Litija iz Slovenije s partnerima iz Rumunjske, Malte i Hrvatske organizirali su niz edukativnih aktivnosti na idiličnom ruralnom imanju veličine 12 ha smještenom u okolišu Zakrajškove seoske kuće iznad Ponoviče.  Cilj projekta “Održivi stav za održivi razvoj” je postati svjestan našeg trenutnog stanja i ojačati ulogu održivosti unutar njega.

Obuka je okupila 20 iskusnih radnika za mlade iz Malte, Hrvatske, Rumunjske i Slovenije koji su  zajedno radili na razvoju četiri ključne vještine: vlastiti razvoj, odnos između radnika i mladih, ruralno poduzetništvo i odnos prema okolišu. Sudionici su zbog stručnosti predavača i praktične provedbe edukcije u ruralnom ambijentu stekli nove kompetencije i iskustvo za održiviji svakodnevni rad organizacija, te razvoj i provedbu održivih projekata.

Za vrijeme posjeta rodile su se nove ideje i već je počela priprema projekata s novim i starim partnerima te se očekuje dinamičan kraj 2014. i početak 2015. godine kako bi se svi dogovoreni projekti stigli na vrijeme aplicirati.

– Interkulturalna večer dala nam je priliku da u opuštenoj atmosferi upoznamo različite kulture i bila je prekretnica u dogovaranju novih projekata i stvaranju ideja za buduću suradnju među sudionicima. Vjerujem da će mi iskustvo koje sam stekao na ovom projektu uvelike pomoći pri planiranju i razvoju budućih projektnih ideja i provedbi projekata s ciljem održivog razvoja, kazao je Željko Domitrović, predsjednik Udruge “Hippocampus”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...