Da li je ovo razlog za paniku i strah? Najavljena Islamska država u Zadru već pušta svoje korijene?

Ako ste upozorenja, točnije, najave Islamistikče militantne grupe ISIL kako će u narednih nekoliko godina pokoriti veliki dio sredozemlja, te će se proširiti čak i do Hrvatske i, primjerice, Španjolske, da će vas zatečeno u Zadru poprilično uznemiriti.

Naime, pored Tankerkomercove marine, na jednoj je zgradi jasnim tiskanim slovima ispisano ime “ISIL”. Kako je nedvojbeno riječ o poveznici baš na Islamsku državu, za komentar smo upitali nekoliko građana.

Strašno! Pa nije dovoljno što su nas prije 20 godina Srbi pokušali pokoriti da nam sad još dolaze i kojekakvi muslimaski teroristi, govori nam Marija, stanarka obližnje zgrade.

Ništa blaži nije bio ni Pavle, zaposlenik obližnje trgovine:

Ma kakavi muslimani, nek se gone tamo odakle su došli. Pa još najbolje da će klanjem ljudi i rezanjem glava uzimati vlast. Sve će to Obama “potaracati”, odrješit je bio naš sugovornik.

Islamska država

Podsjetimo, islamistička militantna grupa ISIL, koja je proglasila kalifat, odnosno islamsku državu na teritorijima u Iraku i Siriji, objavila je petogodišnji plan za globalnu dominaciju. Plan je prikazan na karti s jasnim obrisima teritorija koje sunitski militanti i njihov vođa Abu Bakr al-Baghdad planiraju osvojiti, a u njih je ubrojena i Hrvatska.

Osim balkanskih država, Austrije, Mađarske i dijela Ukrajine, kalifat bi trebao obuhvaćati i Španjolsku, Bliski istok, sjevernu Afriku i veliko područje Azije, a u njemu bi trebali vrijediti strogi šerijatski zakoni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...