“Želimo od ŠC Višnjik i Grada Zadra stvoriti središte sportskog turizma!”

Nešto više od šest mjeseci prošlo je od kada je Denis Karlović postao direktor Športskog centra Višnjik. Nekad poznati stolnotenisač tako je odradio uvodni period na novom poslu, a vrlo je optimističan u najavama za budućnost ovog kompleksa.

Želimo od ŠC Višnjik i Grada Zadra stvoriti središte sportskog turizma, istaknuo je Karlović, koji je sa svojim suradnicima proteklih mjeseci pripremao dvorane i bazen za početak nove sezone.

–  Iskoristili smo ljetnu pauzu, kada je manja posjećenost građana, za redovito održavanje dvorana. Provedena je kontrola i redoviti servis spojeva na kupoli. One dotrajale smo zamijenili, a kupole su prošle najveći test u kišnim danima kojih je bilo mnogo. Zamijenjene su također sve instalacije koje su bile dotrajale, zamijenili smo tuševe, obojili dvoranu. Tako spremni dočekujemo iduću sezonu, koja nam počinje košarkaškim turnirom na kojemu sudjeluju velike europske momčadi.

Direktor Višnjika ističe i kako je veliki dio pažnje posvećen i bazenu.

Odradili smo redoviti servis bazena, zamijenili smo određene stvari. Temeljito smo očistili i dezinficirali bazen i za naš rad smo dobili najveće pohvale, prije svega za urednost, što je našim građanima i najvažnije. Valja napomenuti da smo posebnu pohvalu dobili od Zavoda za javno zdravstvo. Bazen je tako uredan, čist i pravilno održavan. Oba objekta su odlično pripremljena svim korisnicima, prije svega građanima, ali i svim klubovima.

Karlović je napravio kratak rezime svog dosadašnjeg mandata, ali i najavio skorašnje planove.

– Izrazito sam zadovoljan vremenom provedenim na mjestu direktora ŠC Višnjik. Ovo su doista pravi objekti potrebni građanima ovog grada. Imam viziju i znam gdje sa svojom ekipom želim stići. Želimo profilirati ŠC Višnjik kao središte sportskog turizma i u tom smislu pripremamo projekte. Prije svega se radi o izgradnji hotela, trim staze i dovršetka izgradnje ŠC-a što se odnosi na tri vanjska bazena i teniske terene. U tom smjeru i pripremamo dokumentaciju i predlažemo rješenja. I s tim planom ćemo doći na Gradsko vijeće. Viziju imamo i sada je potrebno krenuti u realizaciju tog projekta, bilo  preko strateškog partnera, bilo preko europskih fondova. Već sad imamo zainteresiranih partnera, prije svega za izgradnju hotela. Uskoro ću napraviti i novu sistematizaciju nakon koje ću točno objasniti što očekujemo od djelatnika i to naravno predložiti Skupštini.

Za pretpostaviti je da bi sa izgradnjom hotela maksimalno povećali prihode tijekom ljetnih mjeseci?

Svakako. Da imamo hotel samo bi se izmjenjivale različite ekipe iz različitih sportova i zato je ovaj projekt izuzetno važan. No, ponavljam, idemo u dobrom smjeru i uz podršku Grada, vjerujem da bi s realizacijom tog projekta mogli krenuti vrlo brzo. Grad je ŠC Višnjik već nominirao kao jedan od strateških projekata. Svakako valja istaknuti da ovaj sportski centar radi najbolje u Hrvatskoj, a još nije dovršen.

Kako ste zadovoljni ovim ljetom?

Uspjeli smo povećati prihode. I to dobro. Ali ponavljam, onog trenutka kada bude sagrađen hotel, vjerujem da ćemo u ljetnim mjesecima uspjeti zaraditi više novaca nego u ostalom dijelu godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...