Donosimo četiri genijalna savjeta kako se riješiti stresa bez problema

Stres nam uništava i tijelo i um, za to nam ne trebaju stručnjaci, no ponekad nije loše poslušati njihove savjete kako se riješiti tog najrazornijeg modernog ubojice. HuffPost je prenio četiri načina rješavanja stresa koje preporučuje dr. Reeed s Medicinskog fakulteta u Marylandu – stvarno jednostavni i provjereno učinkoviti.

Za početak, dr. Reed tvrdi da ne koristimo svoje mogućnosti disanja u trenucima uzbuđenja, iako se radi o najjednostavnijem načinu suzbijanja stresa. Anksioznost nas tjera da dišemo brže, no baš bismo tada trebali kontrolirati disanje i usporiti ga, duboko udisati na nos i izdisati na usta.

Zagrljaj s osobom koju volite također je izuzetno učinkovita metoda oslobađanja od stresa – dobar zagrljaj koji traje dvadesetak sekundi oslobađa oksitocin, hormon sreće koji smanjuje razinu adrenalina i otpušta stres u mozgu.

Aktivnost pomaže u uklanjanju stresa, jer se tjelovježbom rješavamo kemikalija koje su povezane sa stresom, pa je upravo iz tog razloga bilo koja tjelesna aktivnost sjajan način trenutnog oslobađanja od stresa.

Za kraj, treba pronaći svoj unutarnji mir, jer tijelo fizički odgovara na stres, no mi vrlo često izbjegavamo te signale i zanemarujemo ih. Slušajte svoje tijelo i pronaći ćete mir i ravnotežu u sebi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...