Enio Meštrović šokiran ishodom peticije i broja potpisa: “Široka vam Kalelarga”

Referirajući se na peticiju Inicijative “Svi za Kalelargu” te prikupljenih 10.800 potpisa za preimenovanje imena Široka ulica u Kalelargu, predsjenik KUD-a “Bleke i konji”, Enio Meštrović, komentirao je broj potpisnika ali i izrazio šokiranost nedostatkom dostojanstva, osjećaja za svetinju i ponos.

Njegovo priopćenje, kao i uvijek, prenostimo u izvornom obliku.

10.800 potpisnika peticije za povrat imena Kalelarga.

U Jazinama bi u ona slavna vrimena stalo 6 iljada. I najveći su se bojali izaći prid toliki zadarskih istomišljenika, prid toliko vojske. Gorija je svaki od njih za svoj klub i grad.

Vratimo se na početak, pune Jazine puta 2 potpisale za povrat imena, a slabo se čuje! Ne u medijima, nego u srcu. Kad goriš za nešto sveto onda te to nosi, letiš ka tica, sa svima bi to podilija, naježiš se od pomisli…

Ode mi nešto ne tuče, matematički i duhovno (isto vridi i za naziv Hrvatska i za kk Zadar). Jedno kulturno dobro grada prodano je na aukciji, bez licitacije, po procjeni vlasnika aukcijske kuće. Prodano je tako lako ka što je sin proda ćaćin vinograd poslije njegove smrti, ka što je unuk proda didovu kuću, ka što su kršćani prodali Boga jer su dobili novog (zlatno tele).

I mi imamo Novu Kalelargu, SuperNovu. Tamo je otiša naš svit, tamo se živi, a u ovoj staroj se samo glumi život u dane litnje sezone i to prodajom globalnog smeća i kurvanjem duše.

I dok je tako, iz dubokog poštovanja prema imenu Kalelarga i njezinoj povijesti, ne dovodite je nazad na misto nesriće, ne solite joj ranu i ne šporkivajte joj obraz. Ona je zaslužila da se vrati doma uzdignuta čela, među svoje, istog osmijeha kakvog nam je užala dati, pa da nas opet svakodnevno zove, da nas svaki put zagrli, poljubi, iznova očara, zauvik začara!

A do tada, svima koji misle da pitura i ploča mogu pokriti rane, Široka Vam Kalelarga!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...