Grad: “Preimenovanje ne ide na Dnevni red”, Pupić Bakrač: “Očekivano! Prijedlog smo uputili redovnim putem”

Odbor za utvrđivanje prijedloga naziva ulica, trgova, područja te javnih ustanova i trgovačkih društava Grada Zadra sastao se danas u punom sastavu. Sastančili su tako Rade Šimičević (predsjednik), Irena Dragić, Bruno Milin, Josip Vlahović, Aleksandar Švenjak. Spomenutih pet gradskih vijećnika odlučivali o samo jednoj točci dnevnoga reda – preimenovanju Široke ulice u Kalelargu prema prijedlogu Građanske inicijative „Svi za Kalelargu“.

Većinom glasova prijedlog na Odboru nije prošao, a to znači da se preimenovanje Široke ulice u Kalelargu neće naći na Gradskome vijeću.

– Razumijemo osjećaje građana i želje dijela građana da se Široka ulica preimenuje u Kalelargu. Činjenica jest da se u svakodnevnom govoru među  građanima uvriježio naziv Kalelarga. No, smatramo da kad je riječ o administrativnim, službenim nazivima trebamo voditi računa o standardnom hrvatskom jeziku.  Ako grupa građana koja je ovaj prijedlog uputila našem odboru nije zadovoljna ishodom, svakako može iskoristiti i druge zakonske mogućnosti koje se odnose na  neposredno odlučivanje građana, stoji u priopćenju ovog Odbora.

Ona manje glasna strana odbora koja je bila za uvrštenje, iznijela je i svoje mišljenje:

Smatramo da prijedlog o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu treba doći pred Gradsko vijeće jer je ono najviše predstavničko tijelo građana, kazali su.

Marko Pupić Bakrač u priopćenju javnosti: “Ovo je očekivano!”

Gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač po primitku informacije o neuvrštenju točke na Dnevni red, uputio je priopćenje za javnost.

Kako upravo doznajem Odbor za utvrđivanje prijedloga naziva ulica, trgova područja te javnih ustanova i trgovačkih društava Grada Zadra glasovao je protiv prijedloga inicijative Svi za Kalelargu da se Široka ulica preimenuje u Kalelargu.  Želim naglasiti da je takva odluka irelevantna i nema nikakvog učinka što se tiče uvrštavanja točke o preimenovanju ulice u dnevni red sjednice Gradskog vijeća. Naime očekujući ovakav razvoj događanja Ante Rubeša i ja kao gradski vijećnici i ovlašteni predlagatelji akata isti prijedlog smo pustili u redovnu proceduru. Mišljenje odbora po tom pitanju je neobvezujuće, mnogo puta do sada prijedlozi nisu prošli na nekom od odbora ali su se svejedno našli na sjednici vijeća. Dakle ne postoji legalan načina kojim bi se moglo blokirati uvrštenje ove točke preimenovanja ulice u dnevni red sjednice Gradskog vijeća, kazao je Pupić Bakrač.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...