Idemo sada službeno: Microsoft objavio kako Windows 9 dolazi 30. rujna

Već neko vrijeme glasine sugeriraju kako se u Redmondu spremaju otkriti novu generaciju operativnog sustava Windows prije isteka mjeseca. Uistinu, Microsoft je i službeno poslao pozivnice na događanje koje će se odviti 30. rujna, s naslovom koji obećava prikazati ‘što je sljedeće za Windows i poduzetništvo’.

Iako su neke pojedinosti vezane uz ‘devetku’ već otkrivene zahvaljujući onima koji su se uspješno dočepali koliko-toliko funkcionalnog builda sustava, postoji mogućnost da će Microsoft ipak iznenaditi pokojom značajkom – posebno zbog spomena enterprise segmenta u pozivnici.

Noviteta neovisno o glasinama u odnosu na ‘osmicu’ i njenu nadogradnju neće izostati. Korisnici uobičajenih računala bez mogućnosti upravljanja dodirom trebali bi dobiti nešto uobičajeniji Start izbornik, a kojeg će se moći prilagoditi i sa materijalom iz ‘Metro’ sučelja (žive pločice).

Cortana bi se s Windows Phone platforme mogla pojaviti i u punokrvnom operativnom sustavu, a ostaje se tek za nadati kako neće biti ograničena samo na tržište SAD-a. Windows 9 bi trebao donijeti i inteligentno rješen središnji sustav obavijesti, virtualne radne površine poput onih na OS X platformi, a očekuju se i nove verzije velikog broja predinstaliranih aplikacija poput Music i dr.

30. rujna bi, prema za sada dostupnim informacijama, Microsoft trebao otkriti Windows 9 Technical Preview, a konačna verzija sustava se očekuje u prvom dijelu 2015. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...