“Kalmeta i ‘Budno oko’ traže način kako se fizički obračunati samnom i ukloniti me!”

Gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač, jedan od istinskih zagovaratelja inicijative za promjenu imena Široke ulice u Kalelargu, o čemu se već nekoliko mjeseci vode polemike izvan Gradskog vijeća, na kojem bi se zapravo upravo trebalo raspravljati, uputio je još jedan dopis javnosti. Ističući kako vladajući HDZ na čelu s gradonačelnikom Kalmetom kuje urote protiv njega sve ne bi li se spriječilo uvođenje i raspravljanje o spomenutoj tebi, ovaj se put obraća PU zadarskoj, napominjući spomenutima kako moraju djelovati po slovu zakona, štiteći interese građana.

Njegov dopis prenosimo u cijelosti.

Na 9 sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra održanoj 11.07.2014 godine došlo je do prekida sjednice zbog mog mirnog demokratskog prosvjeda uzrokovanog nepoštivanjem demokratske procedure i kršenjem Poslovnika Gradskog vijeća grada Zadra od strane predsjednika Gradskog vijeća. Tom prilikom predsjednik Gradskog vijeća Živko kolega je naložio da se pozove policija i da me odstrani sa sjednice vijeća. Policijski službenici su došli ispred zgrade Gradske uprave i jasno, nedvosmisleno dali do znanja da se ne radi o kršenju propisa i Zakona te da je to van njihove nadležnosti. Tome u prilog svjedoči i činjenica da protiv mene nakon predmetnog događaja nije podignuta nikakva prijava.

Sa sjednice sam udaljen na u potpunosti protuzakonit način uz pratnju zaštitara iz zaštitarske tvrtke BUDNO OKO SECURITY d.o.o koja ima potpisan ugovor sa Gradskom upravom o čuvanju imovine i ljudi u zgradi na Narodnom trgu br.1 . Ja osobno svojim postupkom nisam ugrožavao ni imovinu, ni ljude. Osim toga ovakvo njihovo postupanje nema nikakvog pravnog temelja ni u Zakonu o privatnoj zaštiti.

Kako u pripremi sjednice koja se treba održati 2.10.2014 godine vladajući na čelu sa gradonačelnikom i predsjednikom vijeća ne odustaju od izvrdavanja demokracije i kršenja Poslovnika Gradskog vijeća grada Zadra vrlo je moguće ponavljanje scenarija sa prošle sjednice. Međutim ovaj put ni pod koju cijenu neću dopustiti bilo kakvu vrstu represivnih mjera usmjerenih prema meni.

Suočeni sa takvim mojim stavom, javno izrečenim u Gradskoj upravi vrše pripreme da me po drugi puta ne birajući sredstva i načine odstrane sa sjednice vijeća. Prema informacijama koje dobivam iz zaštitarske tvrtke BUDNO OKO SECURITY d.o.o gradonačelnik se svakodnevno sastaje sa vlasnikom tvrtke, te razrađuju planove kako me neutralizirati. Vrte se razne opcije od zabrana pristupa zgradi do provociranja incidenta sa njihove strane kako bi se prema meni mogla upotrijebiti fizička sila. Ne treba posebno napominjati da niti jedan od njihovih planova nije zasnovan na propisima i zakonima. Štoviše postupci koje planiraju provesti mogli bi sadržavati elemente kaznenog djela.

Pošto postoji mogućnost da se u sve to pokušaju uvući i policijski službenici molim Vas da svoje podređene upozorite da su dužni postupati isključivo na temelju zakona i propisa a ne na temelju neutemeljenih zahtjeva bilo koga makar on bio gradonačelnik ili predsjednik vijeća.

Prema Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima čl.17 policijski službenik je dužan predstaviti se pokazivanjem službene značke i iskaznice osobi prema kojoj namjerava primijeniti policijsku ovlast. Prema čl.47 istog zakona policijski službenik je osobu koju dovodi ili privodi dužan prije dovođenja ili privođenja upoznati s razlozima poduzimanja te radnje a prema čl.43 dužan je pri tom imati i pismenu zapovijed nadređenog ili nalog nadležnog tijela izdanog na temelju zakona koji se uručuje osobi koju treba dovesti.

Bez zakonske osnove kao i navedenih postupaka nije moguće izvršiti bilo kakvo privođenje.

Kao što vidite ovaj moj dopis ima dva cilja a to su zahtjev za poštovanje Zakona,propisa i procedure kao i unaprijed upozoriti na moguće protuzakonite primjene ovlasti zaštitara za čije sankcioniranje je nadležna policijska uprava prema čl. 42 Zakona o privatnoj zaštiti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...