Karlović: “Višnjik ne može sam biti organizator EP u rukometu”

Hrvatska je dobila domaćinstvo Europskog prvenstva za rukometaše 2018., odlučio je Europski rukometni savez (EHF) na kongresu u Dublinu. Hrvatska je bila jedini kandidat za organizaciju EURA 2018., a to će biti peto veliko rukometno natjecanje kojemu će Hrvatska biti domaćin nakon Europskog prvenstva za rukometaše 2000., Svjetskog prvenstva za rukometašice 2003., Svjetskog prvenstva za rukometaše 2009. te nadolazećeg Europskog prvenstva za rukometašice koje će se održati ove godine zajedno s Mađarskom. Ono što je zapravo jako zanimljivo u ovoj lijepoj priči su gradovi domaćini.

Tako će se prvenstvo održati u četiri grada, u Zagrebu u Areni Zagreb kapaciteta 15.200 gledatelja, u splitskoj Spaladium Areni koja prima 11 tisuća posjetitelja, u Gradskoj dvorani u Varaždinu (5200), te u Poreču, čija dvorana Žatika prima 3.500 gledatelja. Dakle, grad domaćin rukometnog prvenstva neće biti Zadar, iako ima jednu od najfunkcionalnijih dvorana u Hrvatskoj koja radi tijekom cijele godine, za razliku recimo od Splita, čija je dvorana zatvorena. Direktor ŠC Višnjik Denis Karlović zapravo i nije mogao dati konkretan odgovor zašto je u ovoj priči zaobiđen Zadar i ŠC Višnjik.

Za vrijeme mog mandata nije bilo govora o domaćinstvu Europskog rukometnog prvenstva. Sam ŠC Višnjik zapravo niti ne može biti organizator ovakvog prvenstva, već HRS u dogovoru s gradovima organizira ovu priredbu, istaknuo je Karlović.

A neslužbeno doznajemo kako unatoč činjenici da su gradovi domaćini formalno određeni, s obzirom da je 2018. poprilično daleka, ta priča još nije niti izbliza gotova. Navodno su moguće i realne promjene, a dovoljno je vidjeti u kakvom stanju je splitska dvorana, da se zaključi kako je konkretan dogovor o gradovima domaćinima itekako daleko.

Ja samo mogu reći da smo se mi mnogo puta dokazali kao odlični domaćini i ukoliko u konačnici dobijemo Europsko prvenstvo ponovo ćemo dokazati da smo itekako sposobni organizirati na maksimalnoj mogućoj razini jednu ovakvu priredbu. Ipak, s obzirom na određena iskustva, itekako valja biti oprezan u organizaciji ovakvih događanja, a pogotovo se to odnosi na troškove organizacije koji moraju biti jasno definirani.

Direktor ŠC Višnjik također se osvrnuo na najavu bivšeg hrvatskog vaterpolskog izbornika, a trenutno izbornika Brazila, Ratka Rudića, koji je izrazio želju da igra Jadransku ligu s reprezentacijom Brazila. Na taj način će omogućiti svojim igračima niz
jakih utakmica koje bi služile kao pripreme za iduće Olimpijske igre kojima je domaćin baš Brazil. Baš je Rudić rekao da bi Zadar mogao biti domaći teren reprezentaciji Brazila.

Istina je da smo mi već stupili u kontakt s gospodinom Rudićem i da mi je izrazito drago da je baš Zadar prepoznao kao mjesto gdje bi Brazil mogao igrati svoje utakmice i održavati pripreme. Mi smo itekako otvoreni za ovakav vid suradnje, pogotovo s dokazanim ljudima poput Ratka Rudića. Već postoji niz kontakata, a svi koji su se dokazali i žele suradnju su dobrodošli, zaključio je Karlović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...