Knežević i Gojković pobjednici Kupau cestovnom biciklizmu do 15 i 13 godina

Proteklog vikenda održana je u mjestu Primošten Burni posljednja osma utrka Kupa Hrvatske za sezonu 2014 u kategorijama do 13, 14 i 15 godina. Na Nagradi Šibensko-Kninske Županije među najmlađima slavila je Tea Šintić koja je pobjedom na posljednjoj utrci potvrdila drugo mjesto u ukupnom poretku Kupa među vozačima do 13 godina, dok je njen klupski kolega Oliver Gojković već nekoliko utrka prije kraja osigurao pobjedu u Kupu pobjedivši na 5 od 8 bodovnih utrka. Mehanički kvar na bicikli ga je spriječio da pobijedi i na posljednoj utrci, ali usprkos puknuću lanca uz pomoć klupskog mehaničara koji je otklonio kvar uspio je doći do cilja i biti na postolju kao i na svim prethodnim utrkama na kojima je nastupio.

Među vozačima do 14 godina pobjednik Kupa Hrvatske je Carlo Jurišević iz Bk Rijeke, dok se Nina Dokoza sa odličnom vožnjom na posljednoj utrci i osvojenim trećim mjestom u poretku U14 biciklista uspjela probiti do četvrtog mjesta Kupa Hrvatske.

Kategorija do 15 godina bila je riješena također prije zadnje utrke i u njoj je slavio još jedan vozač Bk Zadar Karlo Knežević koji zbog bolesti nije vozio posljednju utrku u Primoštenu. Knežević je pobjedio na 3 od 8 bodovnih utrka tijekom sezone. Dominaciju Zadrana u Kupu potvrdila je i Maja Perinović zauzevši drugo mjesto ukupnog poretka pobijedivši na jednoj utrci tijekom sezone, dok je Josipa Šintić sa plasmanom na drugo mjesto poretka hrvatskih vozača u Primoštenu, Kup okončala na petom mjestu.

U Kupu Hrvatske za 2014 u tri najmlađe kategorije bodove je osvajao ukupno 51 biciklist i biciklistica, a Biciklistički klub Zadar je sa 4 osvojene medalje najuspješniji hrvatski klub

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...