Konzervatorski odjel održao prezentaciju obnove samostana Sv. Frane

Jučer se održala prezentacija recentnih radova obnove unutar samostana sv. Frane u Zadru koju je organizirao Konzervatorski odjel u Zadru uz Ministarsvo kulture u sklopu manifestacije Dani europske baštine 2014. zajedno s Franjevačkim samostanom sv. Frane u Zadru.

Konzervatorski odjel u Zadru u suradnji s franjevačkim samostanom sv. Frane u Zadru organizirao je prezentaciju recentnih radova obnove unutar samostana i razgledavanje crkve i samostana.

Obnova kompleksa se provodi zadnjih desetak godina.

Radovi su provedeni u prostoru klaustra, crkve, riznice i ove godine su završno izvedeni radovi u samostanskom refektoriju.

Ovogodišnjim zaštitnim radovima uređen je refektorij samostana. Svi elementi interijera ovog važnog samostanskog prostora obnovljeni su u izvornom obliku tradicionalnim materijalima.

Posjetitelji su razgledavali crkvu, klaustar, sakristiju i samostansku riznicu koji su također obnavljani zadnjeg desetljeća.

Svi zainteresirani koji nisu stigli posjetiti samostan danas, mogu to učiniti savkim radnim danom od 9.00 do 18.00 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...