Korak bliže novoj Prirodoslovno – grafičkoj školi u novoj zgradi na Relji

Za projekt izgradnje nove zgrade zadarske Prirodoslovno – grafičke škole zajedno s Centrom kompetencija dobivena je lokacijska dozvola – doznajemo od Tomislava Grbina, ravnatelja škole. To je, napominje, značajan korak u planu preseljenja na novu lokaciju na Relji jer su time ostvareni svi preduvjeti za raspisivanje natječaja za glavni, izvedbeni projekt, piše Radio Zadar.

Projekt nove škole ( Murvička cesta, pokraj crkve Sv. Ivana), uz ostalo predviđa novu multimedijalna dvoranu za 300 korisnika, moderne grafičke i informatičke radionice te kemijski laboratoriji. Za gradnju škole planira se povući i do 80 posto europskog novca – ističe ravnatelj Tomislav Grbin.

Škola je dakle prepoznata od strane Ministarstva, ali i Europske Unije kao jedan centar gdje bi mi pružali i mogućnost doškolovanja, prekvalifikaciju odraslih. Time bi bili na neki način u ovom trokutu Rijeke, Splita i Zagreba, jer je to jedan veliki prazan prostor, a mi smo u sredini bili bi glavni za medije, web, grafiku zajednos s Centrom kompetencija jedan regionalni centar, rekao je Drbin.

Prirodoslovno grafička škola zajedno s još tri srednje škole dijeli zgradu u Perivoju Vladimira Nazora, a s obzirom na to njeno preseljenje uvjetuje i obveza RH da do 2017. godine srednje škole održavaju nastavu isključivo u jutarnjoj smjeni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...