Kristijan Kapović: “Neka prijavljuju što hoće, ja se nemam čega bojati”

Potaknuto “učestalim upitima građana”, vodstvo udruge “Vir bez podjela” na svom je Facebook profilu zainteresiranoj lokalnoj javnosti obznanilo da su proteklog tjedna u Općinu Vir i općinska trgovačka društva stigli istražitelji Uskoka.

Ovu je objavu potpisao predsjednik udruge Josip Bašić, moleći sumještane za razumijevanje jer “Vir bez podjela” nije u stanju javnost upoznati s punim informacijama o sadržaju i trenutačnom tijeku istrage, piše Slobodna Dalmacija.

Od prošlog tjedna?! Različiti istražitelji su tu već skoro deset godina, nema tu ništa novog niti se mi posebno uzbuđujemo zbog toga, jer Uskok u Općini Vir razne stvari istražuje već godinama, kaže u svojoj prvoj reakciji nezavisni općinski načelnik Kristijan Kapović.

Kapović čak navodi točan datum tvrdeći da su prvi istražitelji na Vir stigli 6. lipnja 2005. godine, od kada je Općina pod stalnom paskom i nadzorom pravosudno-represivnog aparata zatrpanog najprije mahom anonimnim, a u posljednje vrijeme i potpisanim prijavama.

Pripadnici virske opozicije pišu prijave i o tome obavještavaju Uskok, DORH, premijera i predsjednika države, Ministarstvo pravosuđa i razne inspekcije, pa smo praktično pod konstantnim nadzorom. I tome nema kraja, čak mi se čini da situacija u posljednje dvije godine postaje još shizofrenija nego ranije.

Njihovi snovi o nekakvim “promjenama na Viru” su uništeni na lanjskim lokalnim izborima, pa sve više pojačavaju pritisak na represivni aparat. Ali, neka rade što god žele, mi se nemamo čega plašiti, pa neka prijavljuju što hoće, nastavlja Kapović, procjenjujući da je u posljednjih devet godina rijetko kada prošlo dva mjeseca, a da policija, Uskok ili inspekcije od općinske uprave nisu zatražili nekakvu dokumentaciju postupajući po prijavama protiv načelnika Kapovića i njegovih suradnika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...