Samsung predstavio Metalni Note 4, revolucionarni Note Edge i Gear VR

Četvrtu generaciju Galaxy Notea predstavio je danas Samsung uoči sajma IFA u Berlinu. Novi phablet zadržao je 5,7-inčni zaslon “trojke”, no sada dolazi u metalnom okviru, što se može protumačiti kao priprema za novu tržišnu bitku s Appleom, koji bi idući tjedan trebao predstaviti veći iPhone.

Quad HD zaslon razlučivosti 2640 x 1440 piksela tehnologije Super AMOLED, poručuju iz Samsunga, omogućuje poboljšane kutove gledanja i izuzetno brzo vrijeme reakcije. Glavna kamera od 16 megapiksela opremljena je pametnim optičkim stabilizatorom slike koji poništava trešnju kamere i automatski produljuje vrijeme ekspozicije u slučaju slabijeg osvjetljenja, a tu je i 3,7-megapikselna prednja kamera s f1.9 koja osigurava kut snimanja od 90 stupnjeva te široki kut do 120 stupnjeva.

Uz Note 4 dolazi i nova olovka S Pen koja pruža autentičnije iskustvo pisanja. Galaxy Note 4 bit će dostupan u crnoj, bijeloj, brončano-zlatnoj i ružičastoj boji diljem svijeta početkom listopada.

Samsung je predstavio i novi uređaj Note Edge s karakterističnim zaslonom od 5,6 inča koji se širi i preko bočnih rubova, što omogućuje brzi pristup često korištenim aplikacijama, upozorenjima i funkcionalnostima uređaja jednostavnim povlačenjem prsta. Galaxy Note Edge bit će dostupan u crnoj i bijeloj boji “na određenim tržištima”, izvijestili su iz Samsunga. Iz južnokorejske tvrtke ovaj uređaj predstavljaju revolucionarnim – hoće li se ovakav tip zaslona proširiti ostaje nam vidjeti.

Samsung je u Berlinu predstavio još jedan novitet – Gear VR, uređaj za virtualnu stvarnost razvijen u suradnji s Oculusom, tvrtki poznatoj po sličnom, ali mnogo složenijem uređaju Rift. Gear VR kao zaslon koristi jedino Note 4, a oni koji su ga imali prilike isprobati tvrde da je iskustvo gledanja gotovo jednako kao na Riftu.

Samsungove “naočale” bit će dostupne u bijeloj boji ove godine, ali cijena nije poznata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...