Najveće sportsko natjecanje na Mediteranu ove subote na Vitrenjaku!

Dugo najavljivani The Mediterranean Battle napokon je dočekao svoju premijeru. Naime, ove subote, plaža Vitrenjak bit će centar glavnog sportskog događanja u funkcionalnom fitnessu na ovim prostorima; The Mediterranean Battlea. Više od 100 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Italije, Srbije i Austrije imat će se priliku okušati u vrlo zanimljivim sportskim disciplinama kao što su plivanje, trčanje s bačvama, preskakanje debla, zgibovi, ali i popularni marinci i brojne druge vježbe.

Natjecanje počinje u 9 sati kada je na rasporedu prvi WOD ( Workout of the day), drugi zadatak je na rasporedu u 11:30 sati, dok je treći zadatak u 13:30. Nakon vrlo napornih i zahtjevnih kvalifikacijskih treninga, oni najbolji će pristupiti polufinalu u 16:30 sati, dok je finale na rasporedu u 18:00 sati. Odmah nakon toga je i proglašenje najboljih na Mediteranu i dodjela vrijednih nagrada. Organizatori ovog velikog natjecanja su dva popularna kluba kad je riječ o funkcionalnom fitnessu, CFit iz Zagreba i zadarski Elite Fitness koji se nalazi u Vruljici.

The Mediterranean Battle

Treneri tih dvaju klubova Ivan Stojić i Roko Dujić, naglašavaju kako je ovo prvo natjecanje ovog tipa u Zadru, ali svakako ne i posljednje te da planiraju održati tradiciju, ali svake godine sa nečim novim i još zanimljivijim. O svojim očekivanjima nam je nešto više kazao Roko Dujić.

Očekujem da će se svi dobro zabaviti, da će naša domaća, zadarska publika, vidjeti kojim se sportom bavimo i kako izgleda jedno pravo natjecaje u funkcionalnom fitnesu. Htjeli bi pokazati kako nije sve u “bildanju” i izgradnji tijela već prije svega u upoznavanju sebe, učvrščivanje karaktera, druženju i bodrenju i pomaganju. Ovo je jedan lijep i zdrav sport i ovim natjecanjem baš to i želimo pokazati široj javnosti koju bih ovim putem još jednom pozvao da dođu i bodre sve natjecatelje, zaključuje Dujić, a nama ne preostaje ništa drugo nego učiniti isto. Dođite u subotu na Vitrenjak, dobro se zabavite, sudjelujte u raznim nagradnim igrama za posjetitelje i navijajte, kazao je Dujić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...