Nakon tjedan dana djelatnici Hitne pomoći ispostave Poličnik ponovno sudjelovali u vanbolničkom porodu

Čini se kao da je uistinu postalo moderno roditi van bolnice. U prilog tome svjedoči novi slučaj poroda na terenu, a u isti su ponovno uključeni djelatnici ispostave Poličnik zadarskog zavoda za hitnu medicinu. Podsjetimo, u subotu, 20. rujna, u 07:15h na sjevernoj strani masleničkog mosta u osobnom automobilu suprug je porodio svoju ženu i nakon četiri djevojčice dobio sina.

Upute ocu davao je preko mobitela liječnik Zlatko Kožar, dr. med., iz hitne Poličnik koja im se kretala ususret. Mada je hitna došla do mlade obitelji za samo 5 minuta, otac je uspio sve napraviti i pri dolasku hitne novorođeni sin je već bio majci u naručju. Dr. Kožar navodi kako mu je bio najdirljiviji trenutak ulaska u automobil gdje su bile majka i beba te  riječi djevojčica koje su sjedile na stražnjem sjedištu i izjavile: ”Dobile smo bracu”.

Nakon samo tjedan dana, u subotu, 27. rujna, u ispostavi Poličnik Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije točno u šest sati rođena je curica, druga prinova mlade obitelji iz Poličnika.

Po navodu službujuće liječnice, Antonije Šitum Bušić, dr. med. i medicinske sestre Anamarije Bačić u subotnje jutro, malo prije šest sati u ispostavu je ušao mlađi gospodin govoreći kako treba pomoć hitne jer da mu supruga rađa.

Nismo puno razmišljali, dok ju je on unio na rukama u Sobu za reanimaciju i stavio na ležaj, mi smo pripremili sve za porod i nakon nekoliko trudova majka je uz našu pomoć rodila bebu koja je još uvijek bila u vodenjaku. Vodenjak smo prokinuli i nakon nekoliko sekundi beba je zaplakala, navela je dr. Šitum.

Bebu su utoplili, majku zbrinuli te krenuli u zadarsku bolnicu. Po navodu medicinske sestre Anamarije Bačić, bio je to prekrasan kraj noćne smjene i lijep početak novog dana.

Ljubaznošću djelatnika Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije ustupljene su nam fotografije beba rođenih uz njihovu asistenciju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...