Odličnim okršajem Cedevite i Albe započeo Zadar Basketball Tournament na Višnjiku!

Zadar Basketball Tournament već je prvog dana najavio atraktivnu košarku, ispunjene tribine i brojne sportske legende. Na tribinama Višnjika viđene su i brojne sportske legende poput bivše odbojkašice reprezentativke Barbare Jelić Ružić, košarkaša Gregora Fučke, Arijana Komazeca, Gordana Giričeka, Dražena Anzulovića i brojni drugi.

U utakmici otvaranja zagrebačka Cedevita je nadigrala berlinsku Albu rezultatom 55:54. U tvrdoj utakmici s malo koševa u redovima Cedevite prednjačio je Miro Bilan s 15 koševa, dok je dva više za Albu postigao Leon Radošević.

Domaćin Zadar se u drugoj večerašnjoj utakmici hrabro borio protiv jedne od najboljih europskih momčadi, turskog Fenerbahcea koji je pobijedio rezultatom 78:69. Pitanje pobjednika riješeno je u posljednjoj četvrtini u kojoj su se Zadrani približili na svega tri koša zaostatka, no do kraja utakmice do izražaja je došla razlika u kvaliteti momčadi. Najbolji strijelci utakmice sa 17 koševa bili su, kod domaćina Florence, a kod gostujućih Goudelock. Trener Fenerbahcea Željko Obradović dočekan je ovacijama koje će se dugo pamtiti u Zadru.

– Hvala ovim divnim ljudima, svojim sam igračima pokušavao objasniti što je Zadar i koliko voli košarku, izjavio je Željko Obradović.

U dvorani Krešimira Ćosića igraju Galatasaray Liv Hospital, Fenerbache Ulker, KK Cedevita, Alba Berlin, Darussafaka Dogus i domaćini KK Zadar, a spektakl će svojim nastupom začiniti popularne ljubljanske plesačice Zmajčice.

Ulaznice za Zadar Basketball Tournament prodaju se po cijeni od 40 kuna za dnevnu ulaznicu za tribine (dvije utakmice, finalni dan tri utakmice), a paket ulaznica za četiri dana (devet utakmica) je po cijeni od 130 kuna. Dnevna ulaznica za tribinu Obiteljski VIP može se osigurati po cijeni od 50 kuna, a paket  ulaznica za 160 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...