Prema posljednjim rezultatima u Hrvatskoj je boravilo 4,9 posto više turista nego lani

U Hrvatsku je u prvih 8 mjeseci ove godine ušlo 10,6 milijuna turista, što predstavlja povećanje od 4,9 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Informacija je to koju je okupljenim novinarima predstavio ministar turizma Darko Lorencin u zadarskom Muzeju antičkog stakla.

Porast noćenja, naime, bilježe gotovo sve priobalne županije, od kojih prednjači Splitsko-dalmatinska. Ona je zabilježila 10,4 posto više dolazaka. Slijedi je Dubrovačko-neretvanska koja bilježi povećanje od 8,9 posto, dok Zadarska bilježi 7,6 posto više turista ove godine u odnosu na lani.

Ministar se osvrnuo i na grad Zagreb koji je, primjerice, u kolovozu zabilježio 20-postotni ras dolazaka.

– Povećao se broj domaćinstava koji se bave turizmom, primjerice, samo u Šibeniku ima 40 posto više iznajmljivača, rekao je ministar Lorencin.

– Programom 365 dana analizirati rezultate ali i prepoznati glavne proizvode i ponude pojedinih destinacija te ih sortirati, dodao je Lorencin.

Na kraju predstavljanja rezultata za prvih 8 mjeseci ove godine, ministar je kategorički demantirao tvrdnje nekih privatnih iznajmljivača kako je gostiju, općenito – bilo manje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...