SAD izveo zračne udare na Islamsku državu

SAD je priopćio da je pokrenuo u nedjelju četiri zračna udara na militante Islamske države koji ugrožavaju branu Haditha u zapadnom Iraku.

Ovo je prva ofenziva Washingtona u zapadnoj iračkoj pokrajini Anbaru otkako je pokrenuo zračne udare na snage Islamske države na sjeveru Iraka u kolovozu.

“Na zahtjev iračke vlade američka je vojska danas provela koordinirane zračne udare protiv terorista Islamske države i Levanta (ISIL) u blizini brane Haditha u pokrajini Anbaru”, rekao je glasnogovornik Pentagona John Kirby.

“Proveli smo te udare kako bi spriječili da teroristi i dalje predstavljaju prijetnju sigurnosti brane koja ostaje pod kontrolom iračkih snaga sigurnosti uz potporu sunitskih plemena”, kazao je Kirby.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...