San Francisco: Projektil ili NLO? Na nebu se pojavilo čudno svjetlo

Svjetlo na nebu iznad San Francisca pojavilo se u petak oko 6 ujutro. 30 stanovnika okruga Contra Costa dojavilo je da su vidjeli bijelo svjetlo praćeno nečime što je sličilo magli ili dimu.

Navikao sam vidjeti avione rano ujutro, no ovo je bilo drugačije. Ovo, što god to bilo, bilo je praćeno nekakvim dimom. Nije to bilo samo svjetlo, vidjelo se da i prska nešto – rekao je jedan od očevidaca.

Zanimljivo, zaprašivanje komaraca se u ovom okrugu ne obavlja putem zraka već kamiona. Osim toga, u tom periodu nije planirano nikakvo zaprašivanje komaraca.

‘Bila je to malena narančasta kugla’

Jedan od očevidaca, Barry Formslag je također dojavio da je vidio slična svjetla.

– Sve se dogodilo oko 6 ujutro. Izašao sam iz kuće, hodao sam prema autu kad sam na nebu ugledao tu malenu narančastu kuglu, negdje iznad drveća – rekao je FormslagCBS-u.

Zanimljivo, ovaj fenomen nedavno je uočen i u saveznim državama Nevada i Oregon.

‘Ova pojava je imala veliki dimni rep iza sebe’

Bing Quock iz Planetarija Morrison pri kalifornijskoj Akademiji znanosti komentirao je ovaj fenomen: ‘Sudeći prema dostupnim podacima izgleda da je bilo više dojava viđenja svjetlećih objekata na nebu’.

Ono što je neobično jest da je ova pojava imala veliki dimni rep iza sebe – objasnio je Quock.

Može li ovaj fenomen nekako biti povezan s najavljenom solarnom olujom?

Najvjerojatnije ne postoje nikakve poveznice između ta dva događaja – zaključio je Quock.

‘Komad svemirskog smeća ili testiranje projektila’
Gerald McKeegan iz Chabot centra za znanost i svemir u Oaklandu ima svoj zaključak: ‘Mišljenja sam kako se radi o komadu tzv. svemirskog smeća zaostalog od satelita koje je počelo padati prema zemlji. Druga opcija je da se radi o testiranju nekakvog dosad nepoznatog projektila’.

Američke zračne snage opovrgavaju ikakvo testiranje projektila provedeno iz zračne baze Vanderberg u centralnoj Kaliforniji tog dana.

Fenomen svjetlećih pojava iznad San Francisca tako zasad ostaje nerazjašnjen.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...