Teško je pronaći bolji recept za tjesteninu od ovoga

Ovaj recept za tjesteninu jednostavno morate isprobati – sve se kuha u samo jednom loncu, gotovo je za deset minuta te je zahtijeva samo tri jednostavna tri koraka. Zvuči nestvarno dobro, zar ne.

Ovaj sjajan recept dolazi iz knjige ‘The Family Cooks: 100+ Recipes to Get Your Family Craving Food That’s Simple, Tasty, and Incredibly Good for You’, autorice Laurie David, a trik je tome da se tjestenina kuha zajedno sa svim sastojcima i njihovim prirodnim sokovima.

Prvi korak: Nasjeckajte povrće
Za početak, pripremite sve potrebne sastojke. Nasjeckajte češnjak, luk, kelj i bosiljak, otvorite konzervu nasjeckanih rajčica ili pak narežite svježu rajčicu te izmjerite četiri šalice vode. Vjerovali ili ne, ali ovo je najteži dio pripreme ovog jela.

Drugi korak: Kuhajte sve u jednom loncu
Na vatru stavite veliki lonac te u njega dodajte malo maslinova ulja. Nakon toga u lonac stavite sve nasjeckano povrće, uključujući i rajčicu te ga pustite nekoliko minuta da omekša u pusti sokove. Zatim dodajte tjesteninu i vodu. Kada voda počne kuhati, smanjite vatru i ostavite da se sve zajedno lagano kuha. Nastavite kuhati sve dok tjestenina ne omekša te povremeno promiješajte.

Treći korak: Pomiješajte sve zajedno na tanjuru
Kada tjestenina bude skuhana al dente (meka, no ne raskuhana), ugasite vatru. Tijesto je upilo vodu, tako da nema potrebe za cijeđenjem. Servirajte jednu po jednu porciju na tanjur te dodajte naribanog parmezana – to će cijelo jelo učiniti kremastim i još ukusnijim, a kako je sam sir slan, vjerojatno neće biti potrebe za soljenjem. Za kraj dodajte nekoliko listića svježeg bosiljka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...