Tri stvari koje će uništiti svaku vezu

Veze su krhke biljke kojima treba puno pažnje i ljubavi kako bi opstale, a glavni problemi nisu nevjere ili ekstremno ponašanje, nego male, svakodnevne stvari koje radimo pogrešno i podrivamo temelje svoje veze.

Prevelika očekivanja kamen su oko vrata svake veze, jer idealiziranje partnera je najbolji put prema razočaranjima kad se pokaže da on ili ona nisu dorasli očekivanjima. Stoga, u vezu treba ući čiste glave i otvorenih očiju, svjesni svojih i partnerovih mana.

Svađe su sastavni dio svake veze i, ako su konstruktivne, učvršćuju vezu i čine je otpornijom na probleme. No, kako većina ljudi želi pobijediti u svađi, nerijetko se koriste teške riječi i spominju stvari za koje znamo da će povrijediti partnera. Zašto? Naučite reći “oprosti” i veza će postati puno ljepša …

Za kraj, partnera ne uspoređujte s drugima – bivšim partnerima, prijateljima, kolegama ili kolegicama … osim što to nije pretjerano pristojno, ima poguban utjecaj na njegovo ili njeno samopouzdanje. Nije vas briga za druge, usredotočite se na svoju vezu i problema neće biti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...