U oprost dugova ne ulaze oni koji igraju nepošteno

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić i ministar financija Boris Lalovac danas su se sastali s predstavnicima Hrvatske udruge banaka i teleoperatera kako bi pronašli rješenje za dugove socijalno najugroženijih građana.

Nakon sastanka održanog u Ministarstvu socijalne politike, potpredsjednica Opačić je rekla da je riječ o građanima koji su dužni manje od 10.000 kuna dulje od godinu dana, koji su zbog tih dugova i pod ovrhama.

– Mislimo da je doista riječ o ljudima koji će te dugove teško vratiti i tražimo neko rješenje kako bi došlo do oprosta tih dugova – rekla je Opačić.

Naglasila je kako u bilo kakvu priču o oprostu ne ulaze oni koji igraju “nepošteno”. Riječ je, objasnila je, o onih 95.000 od 140.000 svih dužnika koji imaju oročenu štednju.

– Međutim, postoji jedan veliki dio, oko 70.000 dužnika, koji spadaju u kategorije umirovljenika, nezaposlenih i onih koji su korisnici zajamčene minimalne naknade, dakle korisnici socijalne pomoći – rekla je Opačić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...