Upišite se u Registar i povećajte šanse za život teško oboljelih!

U petak, 26. rujna, od 12.00 do 15.00 sati u Hotelu Meridijan u Pagu održat će se akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Zaklada Ana Rukavina organizira ovu akciju upisa na inicijativu gospođe Vlatke Oguić Dragoslavić.

U Registar se mogu upisati svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti te tako doprinijeti u spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Postupak upisa sastoji se od popunjavanja pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanja uzorka krvi za HLA tipizaciju kojom se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Poruka akcije u Pagu, kao i svih akcija upisa koje Zaklada organizira diljem Hrvatske, je lijek je u nama. Porukom lijek je u nama Zaklada želi podsjetiti građane da upisom u Registar mogu povećati šanse za život teško oboljelih.

Zahvaljujući brojnim donorima i donatorima, a nadasve dobrim ljudima, hrvatski Registar danas broji više od 45.000 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Hrvatski Registar dio je svjetskog (Bone Marrow Donors Worldwide), a darivatelji iz hrvatskog Registra dali su šansu za život 25 oboljelih u Hrvatskoj i 17 u inozemstvu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...