Uz “Vrata Zadra” u Münchenu će investitorima biti ponuđen i Višnjik, ali i tri privatna projekta

Zadarski projekt za 21. stoljeće “Vrata Zadra” bit će od 6. do 8. listopada predstavljen u Münchenu na Expo Real Building Network, jednom od najvećih europskih sajmova za nekretnine. Osim “Vrata Zadra”, kako nam je potvrdio pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap, na štandu Grada Zadra potencijalnim investitorima bit će ponuđeni i drugi gradski projekti, poput dovršetka sportskog centra i izgradnje hotela na Višnjiku, te tri privatna projekta: projekt prenamjene bivše farme krava tvrtke “Vigens” na Bokanjcu u moderni eko-turistički centar, projekt izgradnje velikog turističkog resorta na južnom Pašmanu te projekt izgradnje luksuznog hotela i poslovne zgrade na TIZ-u, u vlasništvu tvrtke “Lignum”, piše Slobodna Dalmacija.

Tri privatna projekta

– Grad se obratio Županijskoj gospodarskoj komori kako bi preko nje okupio sve poduzetnike s našeg područja koji imaju interes za zajedničkim nastupom u Münchenu. Mislimo da je jedinstven nastup dobar i da ćemo tako lakše zainteresirati potencijalne investitore. Do sada su nam se javila tri privatna projekta, a ovim putem pozivam i druge zainteresirane da nam se jave – kazao je Kasap.

No, unatoč pripremama za München, natječaj za izradu urbanističkog plana uređenja područja Ravnica, koji je pretpostavka za početak realizacije 110 milijuna eura vrijednog zahvata izgradnje Ravnica, revalorizacije utvrde Forte i prokopa povijesnih kanala koji bi Zadar trebali ponovno učiniti otokom kao sredinom 17. stoljeća, još uvijek nije raspisan.

Projekt “Vrata Zadra” kao prioritet gradske uprave gradonačelnik Božidar Kalmeta najavio je početkom travnja, ali ni pola godine od tada još se uvijek ne zna kada će natječaj postati služben i javan. Što se radi? Gdje je zapelo?

Gdje je zapeo natječaj

– Još uvijek nismo dobili sve potrebne suglasnosti. Kao što znate, veliki dio Ravnica u vlasništvu je države, odnosno Agencije za upravljanje državnom imovinom. Red nalaže da prije nego što krenemo u planiranje tog prostora vlasnika obavijestimo o svojim namjerama.

Mi smo to u nekoliko navrata pokušali napraviti, ali u državnoj Agenciji za upravljanje državnom imovinom nema, čini se, previše sluha. Ovih ćemo ih dana i pisano obavijestiti o našim namjerama, a ako se opet ogluše, smatrat ćemo to njihovim pristankom da krenemo u projekt. U idućih nekoliko tjedana natječaj će sigurno biti objavljen – odgovara Darko Kasap. Inače, 17. međunarodni trgovački sajam za nekretnine i investicije u Münchenu okuplja više od 36 tisuća sudionika s više od 1600 izlagača iz gotovo 70 zemalja svijeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...