Zapela distribucija: “Ajme, oće li knjige za moje dite stići do početka škole?!”

Na tisuće paketa školskih knjiga kupljenih preko interneta zapelo je u distribuciji prema kućnim adresama, pa mnoga djeca još uvijek čekaju svoje knjige. Većina je to učinila on-line kupnjom preko internetskih trgovina, ali je zbog problema u tvrtkama koje se bave distribucijom nastalo usko grlo.

Najviše knjiga naručeno je preko internetske trgovine “e-kupi”, kojoj se plaća pouzećem, a isporuku je moguće odabrati i po datumu. Međutim, mnoge su knjige kasnile, a u tvrtki “e-kupi” opravdavali su se da su ih oni uredno isporučili tvrtki za distribuciju “Overseas”. Ispostavilo se kako i nisu baš u “e-kupi” na vrijeme odaslali sve narudžbe jer, primjerice, komplet knjiga koji je pretprošlog ponedjeljka trebao biti na kućnoj adresi, tek je poslan u utorak. I, naravno, još nije stigao, piše Slobodna Dalmacija.

– Neki su paketi čekali na kompletiranje jer su pojedini izdavači kasnili s knjigama – pravdali su se u “e-kupi”.

Ali kako su drugi roditelji te iste knjige dobili, a oni koji su ih naručili prije njih – još nisu?

– Pitajte distributere, isporuka paketa je u njihovoj nadležnosti – kazali su u “e-kupi”. Umjesto isprike, davali su roditeljima brojeve kodova paketa, da sami nazivaju tvrtke za distribuciju i raspituju se gdje su paketi.

Iz Overseasa u City EX

U “Overseasu” su nezadovoljne roditelje “preusmjerili” na drugu distribucijsku tvrtku – “City EX”. Ispostavilo se da je “City EX” zadnjih dana doslovno zatrpan paketima knjiga iz “e-kupi”. U zadarskoj poslovnici “City EX-a” i osobno smo se uvjerili u hrpe paleta prepunih paketa s knjigama iz “e-kupi” koji su čekali na isporuku.

– Jednostavno, fizički ne možemo u toliko kratkom roku isporučiti sve pakete na odredišne adrese. Nikada nam se ovakva situacija još nije dogodila, a do nje je došlo jer je “Overseas” prebacio sve narudžbe nama, bez da smo se prethodno mogli pripremiti na takvu situaciju. Zbog toga je došlo do ovoga zastoja, a novi paketi neprestano pristižu. Potrudit ćemo se da barem do početka škole djeca dobiju knjige – priznali su nam ljubazni službenici zadarskog “City EX-a” na kojima se vidjela nelagoda zbog čitave situacije.

U trenutku dok smo razgovarali s njima, fotografirali smo jednu hrpu od 1700 paketa knjiga iz “e-kupi” koje su već trebale biti isporučene na adrese. Zbog toga većini nije ni obavljena isporuka do kućnog praga (koja je i plaćena s knjigama), nego je u sandučiće ubačena samo cedulja za osobno preuzimanje knjiga u “City EX-u”, a mnogi su dolazili po informacije i bez cedulje, ne znajući gdje su zapele njihove davno naručene knjige.

Internetski portal “City EX” ima mogućnost praćenja stanja paketa prema broju bar koda pomoću usluge Track & Trace. Na taj se način mogao vidjeti primjer pošiljke s 24-satnom isporukom koja je naručena 27. kolovoza u Zagrebu, da bi tek 30. kolovoza bila u zadarskoj poslovnici, a do 3. rujna još nije bila isporučena.

– Ona je tu u Zadru, ali među ostalim pošiljkama koje moramo obraditi i poslati na adresu. Sve što možemo jest samo se ispričati – kazali su nam distributeri, zbog kojih je roditelje zaboljela glava, a da škola još nije ni počela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...