Zavrzlami oko Kalelarge nema kraja: “Kalmeta i partija krše obećanje!”

Gradski vijećnik, koji svoje istupe za govornicom zadarskog Gradskog vijeća drži ispred Akcije mladih, iako, kako sam kaže, ne smatra njihovim prioritetima rješavanje problematike preimenovanja Široke ulice u Kalelargu, ipak se zbog kršenja obećanja i pravila odlučio obratiti javnosti s još jednim priopćenje, kako bi ukazao na prevrtljivost gradskih vlasti, posebice Božidara Kalmete i Živka Kolege.

Njegovo priopćenje kao i prepucavanje aktima na relaciji Vijeće – Kalmeta – Pupić Bakrač – Zupčić – donosimo u cijelosti.

Kao što se svi vrlo dobro sjećamo gradonačelnik Božidar Kalmeta i predsjednik Gradskog vijeća Živko Kolega objasnili su izostavljanje točke o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu s dnevnogreda prošle sjednice vijeća proceduralnim razlozima. Obojica su obećali da će se ta točka naći na dnevno redu na sljedećoj sjednici vijeća ( Kalmeta je isto to javno, preko medija obećavao i prije zadnje sjednice vijeća te naravno to svoje obećanje prekršio ).

S obzirom na to da ljudi koji su dali obećanja kao ni partija kojoj pripadaju nemaju nikakve vjerodostojnosti radi predostrožnosti pored prijedloga koji je predala Inicijativa Svi za Kalelargu isto smo učinili Ante Rubeša i ja kao vijećnici. Naime Inicijativa Svi za Kalelargu nije ovlašteni predlagač te Odbor za preimenovanje ulica i trgova može i ne mora raspravljati o njihovom zahtjevu koji su podnijeli u ime 10 823 potpisnika, naših sugrađana. Može i ne mora njihov prijedlog odobriti i uvrstiti ga na dnevni red. Međutim, vijećnici imaju pravo predlaganja akata i njihov prijedlog mora biti uvršten u dnevni red.

Možda ću mnoge razočarati ali preimenovanje ulice u trenutnoj situaciji za nas nije prioritetno pitanje. Inicijativu smo potpisali i podržavamo, međutim, naš angažman po ovom pitanju isključivo se odnosi na kršenje procedure, izvrgavanje demokratski izražene volje građana. Ukratko, mi se ne borimo za preimenovanje ulice, mi se borimo za poštivanje demokratskih standarda – protiv HDZ-ovog totalitarizma.
Volja naših sugrađana se mora ispoštovati. Točka o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu mora se naći na sjednici Gradskog vijeća a tada neka svatko glasa po svojoj savjesti.

Naša dosadašnja nastojanja da demokratskim sredstvima uključujući i demokratski prosvjed na prošloj sjednici ostvari taj cilj nisu dala rezultata. Štoviše razina bezobrazluka, laži i makinacija kojom se koriste drugovi iz HDZ-a, podigla se do neslućenih razmjera. Čak nam, zamislite, odriču pravo na predlaganje akata. Očigledno se s totalitaristima ne može na demokratski način.

Ne preostaje ništa drugo nego boriti se na sve moguće načine, svim mogućim sredstvima.

Za kraj mogu samo poručiti drugovima iz HDZ-a: niste vi ni veliki katolici ni veliki Hrvati ni veliki Zadrani. Oni se ne bi služili ovakvim metodama. Vi ste jedino veliki totalitaristi i mali ljudi.

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra
Marko Pupić-Bakrač

Kalelarga - Grad 002

Kalelarga - Grad 003

Kalelarga - Grad 001

Kalelarga - Grad 004

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...