Blažević: “Svaka čast Zokiju, ali nikad ne bi bio tu gdje jest da nije brat Zdravka!”

Dolazak zagrebačkog Dinama u zadarske Stanove uvijek je bio pod posebnim svjetlima reflektora i veliki nogometni blagdan, međutim, nikad kao ove sezone ogled s “modrima” ne privlači toliku pozornost. Razlog je posve razumljiv, jer će s klupe Zadra kontra “svojih” zapovijedati Miroslav Ćiro Blažević, slobodno možemo kazati jedan od tvoraca modernoga Dinama. Istina, nije ovo prvo Ćirino vatreno krštenje u kojem na drugoj strani ima momčad koja je, htjeli ili ne, dio njega.

Iskreno, svi skupa moramo cijeniti kvalitetu koju nedvojbeno posjeduje Dinamova momčad, međutim, nitko nema pravo, počevši od mene pa sve do onih ljudi koji brinu o stanju travnjaka, razmišljati o nekakvoj predaji! Naprotiv, svi kao jedan, zdušno, borbeno, hrabro i nemamo se čega plašiti, podgrijava Ćiro, iza čijeg se mirnoga glasa ipak krije “vatra” koju je, kaže, prenio i na svoje igrače.

Ma kakav bih ja bio trener ako ne mogu stanje svojega duha prenijeti na igrače. Onda, sine, bolje da me i nema uz rub igrališta, odnosno, ako ne uspiješ psihološki pripremiti momčad nisi trener. U takvim situacijama se skupe “prnje” i put pod noge.

Ali, Ćiro se dokazao kao ” pokretač”, zadarski momci su to prepoznali, pa se ne štede ni na treninzima. Opet velim, Dinamo nije nimalo bezazlen, štoviše, imaju zavidnu razinu nogometne vještine. I znaju biti ” zmajevi” kojih se mi ne bojimo u toj mjeri kako možda neki misle, zbori Ćiro.

Sve upućuje na žestoku bitku na travnjaku, napose, radi teškoga poraza na Maksimiru, gdje se Zadar morao pomiriti s pet komada u mreži. Samo ta činjenica jasno kazuje tko bi trebao biti favorit.

Tko misli da Dinamo nije favorit, taj ne poznaje njihovu svlačionicu. Ali se nerijetko događalo da bolji ne pobijedi, kratko će Ćiro.

Miroslav Ćiro Blažević na Trgu

Znači li to da gosti neće doći i kazati: “Dobar dan, došli smo po bodove!”? Ili im ipak spremate neko iznenađenje?

Vidjelo se kroz sezonu da Dinamo zna iskazati superiornost koju mu nitko ne može oduzeti i prema takvom razmišljanju mi ne bismo trebali ni početi utakmicu, nego potpisati zapisnik bez borbe. Ne, Ćiro će svoje momke povesti u veliku bitku u kojoj neće nedostajati sportske žestine.

Nedavno ste riječima “okrznuli” Zorana Mamića, trenera Dinama, ciljajući na to da nema odgovarajuće “papire” za biti na klupi. Ali su rezultati iza njega. Što sad ?

Ništa! Demantirao me rezultatima i to mu ni ja niti bilo tko drugi ne može oduzeti ili osporiti. Svaka čast, ali i dalje stojim iza toga da Zoran nikad ne bi bio tu gdje jest da nije brat Zdravka Mamića.

Publika?

Neka Dinamo brine o svojima, dok ćemo mi nastojati da na sve načine na terenu potaknemo impuls i da zadarske tribine proključaju. I neka sve bude u sportskom duhu kako i očekujem, poručio je Ćiro.

Nedvojbeno, zanimljivih dvoboja u Zadru neće nedostajati, na tribinama Bad Blue Boysi kontra zadarske publike, Ćiro vs. Mamić mlađi, u svečanoj pak loži Reno Sinovčić i Zdravko Mamić. Doista, za svakoga ponešto u subotnjem popodnevu uStanovima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...