Danas olujna bura na Jadranu, grijat će nas 12 do 18 Celzijevih stupnjeva

Na većem dijelu Jadrana bit će djelomice, od sredine dana i pretežno sunčano. U unutrašnjosti i mjestimice na sjevernom Jadranu pretežno oblačno povremeno s kišom, osobito u prvome dijelu dana.

Vjetar umjeren, prijepodne mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka, ponegdje i olujna bura, javlja portal Crometeo.

Temperatura zraka u unutrašnjosti će biti uglavnom između 7 i 13, na Jadranu od 12 do 18 °C, izvjestio je u 7 sati Državni hidrometeorološki zavod.

Od 6:30 sati dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je za sve skupine vozila, priopćio je Hrvatski autoklub u 7,30 sati.

Kolnici su mokri i skliski na većini cesta, osim u dijelu Dalmacije gdje se vozi po suhim kolnicima. Zbog povremeno jakih pljuskova kiše vozače HAK poziva vozače na dodatan oprez zbog veće količine vode koja se mjestimice zadržava na kolniku.

Osim odrona zemlje i kamenja na kolniku može biti i granja te srušenih stabala, zbog jakog vjetra. Upozoravaju se vozači da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

HAK savjetuje vozače da na put kroz gorska područja ne kreću bez zimske opreme.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...