Don Ivan Grubišić: “Mogao bih se kandidirati za predsjednika”

Izgleda da će ovogodišnja predsjednička kampanja biti još zanimljivija jer je mogućnost najave kandidature došla i od don Ivana Grubišića.

Ja sam don u službenim dokumentima – don Ivan Grubišić. Ja sam doktor triju područja znanosti, a don sam još uvijek ako ne dođu neke druge sankcije prema meni. Sve što radim je u korist općeg dobra. Nije idealno sve što ja radim, ali pokušavam raditi za opće dobro, kao i svećenik, rekao je u emisiji HRT-a Nedjeljom u dva don Ivan Grubišić.

– Teško se odlučujem za na neke stvari. Meni titula, pa i predsjednika države, ne znači mnogo. Ja sam u godinama, ali radi naroda trebalo bi pomrsiti račune pomrsiti onima koji računaju na pobjedu te vidjeti je li narod spreman na promjene. Još sam rezerviran prema kandidaturi, ali to ne znači da o njoj ne mislim. Nisam čovjek naglih poteza. Ako se odlučim, a svi su izgledi za to da se kandidiram za predsjednika Republike, i to radi dobrobiti hrvatskog naroda, rekao je Grubišić.

– Ako se kandidiram i pobijedim, zalagat ću se za građansku (demokratsku, pravnu i socijalnu) i etička država. Svi problemi proizlaze iz rupe uništenog morala. Dat ću zadnji atom snage za Hrvatsku, uvjeren je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...