Donosimo pet razloga zašto žene žive dulje od svojih muškaraca?

Određene navike, ali i biološka predodređenost, ženama jamče dulji životni vijek.

Opće je poznato to da žene žive dulje od muškaraca, ali mali broj ljudi razumije zašto je to tako. Stručnjaci su naveli osnovne razloge zbog kojih žene nadživljavaju muškarce, a oni mogu poslužiti kao poticaj muškarcima da uvedu određene promjene u život te tako produlje svoj životni vijek.

Snažnije su i u fetalnom razdoblju
Istraživanja pokazuju da djevojčice pokazuju veću snagu još u maternici. Otpornije su na infekcije, brže se fizički razvijaju i jače su. Dakle od samih početaka žene su snažnije i borbenije od muškaraca.

Manje se izlažu riziku
Treći po redu uzročnik smrti muškaraca su ozljede u raznim nesrećama. Za razliku od žena, muškarci se upuštaju u riskantnije situacije koje znaju dovesti do ozbiljnih ozljeda. Glavni krivac za to je prednji dio mozga, zadužen za odgovornost i procjenu rizika, a on se kod muškaraca razvija sporije nego kod žena.ž

Sve razloge pročitajte na Prvom portalu


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...