“Otkad postoji TZ ovo je najbolja turistička sezona ikad u županiji!”

Jučerašnja sjednica Turističkog vijeća Zadarske županije, koju je vodio zadarski župan Stipe Zrilić, a na kojoj je dosadašnji direktor TZ-a Ivo Dunatov predstavio rezultate za proteklu turističku sezonu, protekla je više nego fascinantno.

Naime, na isto je spomenuti, sada već bivši obnašatelj dužnosti direktora TZ-a objavio kako je za prvih devet mjeseci ostvareno skoro 10 milijuna noćenja. Točnije, ostvareno je 9.844.000 noćenja, što je povećanje od pet posto u odnosu na prošlu godinu.

Kada se govori o broju gostiju, Zadarsku županiju posjetilo je 1.400.000 gostiju, što je u odnosu na lani povećanje od čak 7 posto.

Otkada postoji TZ Županije ovo je najbolja sezona ikada! Očekujemo da ćemo do kraja godine premašiti brojku od 10 milijuna noćenja, kazao je Dunatov.

U radosnom tonu dodano je kako je TZ u ovoj sezoni ostvarila 6.170.000 kuna prihoda ali i najavljeno kako će zbog priprema za narednu sezonu koje su već u tijeku – rezultati biti još bolji.

Da ne bi i sam kraj sjednice završio u melankoličnom raspoloženju, konstatirano je kako postoje problemi oko plaćanja oglašavanja Ryanairu, jer, kako je rečeno – ni oni koji su se ugovorom obvezali novac ne uplaćuju, a pogotovo ne oni koji su predloženi, poput privatnih vlasnika smještajnih kapaciteta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...