Emilija Kokić otkrila kako joj je u braku s Miljenkom Kokotom

Sramežljivo sam otvorila školu pjevanja. Melita Hrengek, vjenčana kuma mog supruga Miljenka Kokota, rekla mi je: “Moraš otvoriti školu” kad sam joj pomagala dok je pjevala s Giulianom u “Zvijezde pjevaju”. U čudu sam je gledala jer nikad nisam o tome razmišljala, ali ispostavilo se da imam dar prenošenja znanja. Kad sam otvorila školu, bojala sam se da se ne prijavi puno ljudi, ali prijavilo se dovoljno da shvatim kako ja to mogu i želim. Važno mi je bilo opipati sebe u ulozi mentorice – kaže Emilija Kokić koja više od dvije godine u Narodnom sveučilištu Dubrava vodi Školu pjevanja “Emilija Kokić”. Pjevanju podučava školsku djecu, studente i odrasle, a dolaze joj i poznati pjevači koji žele razvijati glas ili održavati vokalnu kondiciju.

Srame se predstaviti

– Puno mojih učenika toliko je sramežljivo da, kad dođu prvi put, jedva izgovore svoje ime i prezime te najčešće kažu kako su došli zbog nedostatka samopouzdanja i kako ne mogu uopće zamisliti da pjevaju pred publikom.

Gle čuda, nakon nekoliko mjeseci nadvladaju prepreke i blokade te zapjevaju pred publikom na završnom ispitu ili školskom božićnom koncertu. Počašćena sam što sam dio puta tih ljudi, to jeblagoslov – otkriva. Polaznike bira po sljedećem kriteriju:

– Primam osobe kod kojih prepoznam volju, želju, ljubav, strast za pjevanjem te posvećenost i odgovornost. Tko dođe s idejom da želi postati najveća hrvatska zvijezda, odbijam raditi s njime. Mladi čovjek od 15 godina s takvom prevelikom ambicijom mogao bi se jako razočarati ako je ne ostvari za pet ili deset godina.

Prvi dio nastave sastoji se od vježbi za vokalnu kondiciju, a u drugom dijelu to se znanje primjenjuje u praksi, odnosno u određenim pjesmama. Emilijini učenici sami biraju pjesme koje žele pjevati uz njezino usmjeravanje.

– Ako netko nakon mjesec dana škole želi pjevati Mariah Carey, odmah mu tu ideju izbijem iz glave. Početnik, da je ne znam kako talentiran, ne može tehnički nakon mjesec dana škole pjevati Mariah, a taj koji može sigurno neće dolaziti u školu pjevanja jer mu je glas već tehnički ispravno postavljen – ističe Emilija, koja danas u glazbeni studio ulazi isključivo zbog užitka. Uskoro će snimiti novu pjesmu“Iznenađenje” čiji tekst potpisuje Robert Pilepić, glazbu Marko Tomasović, a aranžman Boris Đurđević. – Produkcija pjesme bit će urbanija – veseli se Emilija koja je 4. listopada proslavila prvu godišnjicu braka s HTV-ovim spikerom i voditeljemMiljenkom Kokotom.

Svaki dan kuha dva obroka

– Miljenko mi je ne samo životni suputnik, nego i najbolji prijatelj – s ljubavlju govori pa otkriva da medeni mjesec tek planiraju. – Spadamo u gastroturiste, a kako oboje volimo tajlandsku kuhinju, možda bi Tajland bio dobar izbor – smješka se 46-godišnja glazbenica čija je velika ljubav i kuhanje.

– Miljenko i ja imamo sličan ukus kad je pitanju hrana i tu se sjajno nadopunjujemo. Svaki dan kuham ručak i večeru, hranimo se jako zdravo. Uvijek koristim sezonske namirnice iz ekoproizvodnje. Sad je sezona buča, od njih pripremam razne delicije – juhe, rižota… – ispričala nam je Emilija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...