Google je zao? Evo kako zarađuju milijune dolara na korištenju tuđe nesreće

Brojni skandali s krađom i objavljivanjem fotografija slavnih osoba mogli bi Googleovce koštati više od sto milijuna dolara jer, kako tvrdi odvjetnik Martin Singer čiji su klijenti brojne slavne osobe čije su se fotografije proširile mrežom, ova kompanija nije ništa napravila kako bi spriječila objavljivanje i širenje tih fotografija na svojim stranicama poput Bloggera i YouTubea.

Naime, Singer je zaprijetio Googleu tužbom u kojoj bi od ove kompanije mogli zatražiti sto ili više milijuna dolara odštete jer je, umjesto da spriječe ovaj skandal, Google kapitalizirao objavljivanjem privatnih fotografija i na račun toga zaradio milijune dolara od oglašavanja preko njihovih oglašivačkih partnera. Oni su Google usporedili s NFL-om čiji su čelnici ‘zažmirili na jedno oko’ kada je u pitanju zlostavljanje žena i djece od strane igrača američkog nogometa te prema njima Google također žmiri kada je u pitanju iskorištavanje i zlostavljanje žena, odnosno objavljivanje njihovih fotografija. U pismu koje su poslali Googleu, od ove su kompanije zatražili uklanjanje svih ukradenih fotografija s njihovih stranica, suspendiranje računa korisnika koji su ih objavili i stranica koje su sudjelovale u daljnjoj distribuciji slika te, naravno, uklanjanje linkova na ove fotografije s Googleove tražilice.

Iz Googlea čiji je moto, podsjećaju na LA Timesu, ‘ne budi zao’, odgovorili su kako su do sada uklonili desetke tisuća fotografija u samo nekoliko sati od kada su zaprimili zahtjeve za njihovim skidanjem te su ugasili stotine korisničkih računa s kojih su objavljivane fotografije. No, prema Singeru, u vrijeme izbijanja skandala Google nije reagirao dovoljno brzo niti efikasno kada su od njih zatražili uklanjanje fotografija i zbog toga im sada prijeti tužba koja bi ih mogla osiromašiti za više od sto milijuna dolara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...