“ACM Stephanie” poziva građane da se uključe u projekt “Zadar zajedno”

Nakon projekta „Zadar zajedno“ za Opću bolnicu Zadar, koji se 28. lipnja održao na Forumu, a odazvali su mu se brojni građani sa svojom djecom i podržali nastup najmlađih Zadrana u humanitarne svrhe, iz Zaklade “ACM Stephanie” stigao je dopis midijima, kojim žele izvijestiti javnost o trenutnom stanju projekta.

Zahvaljujući sponzorima, većinom malim lokalnim zadarskim tvrtkama, te prihodima od prodaje balona na Forumu pokriveni su ukupni troškovi organizacije koji su dosegli iznos od 15.122,48 kuna. Sponzori su financijski pomogli s iznosom od 10.070,00 kuna, a prihodi od prodaje balona i rukotvorina malih kreativaca zadarskih dječjih vrtića uprihodili su ukupno 4.115,00 kuna.

Unatoč velikom trudu i zalaganju svih uključenih u projekt te vas kao medija koji ste promovirali humanitarni broj telefona 060/930-930 lipanj i srpanj zajedno bilježe mizernih 170 poziva žitelja zadarske regije koji vjerojatno nisu prepoznali važnost projekta i realizaciju istog za Opću bolnicu Zadar za dobrobit svih u regiji. Prihodi od telefona u lipnju iznose 416,00 kn, srpnju 130,00 kn, kolovozu samo 14,00 kn te rujnu svega 25,00 kn. Spomenimo samo kako su potrebe zadarske bolnice izvan redovitih proračunskih sredstava velike i da samo za fizikalnu terapiju za nabavu osnovnog potrošnog materijala nedostaje oko 10.000 kn, a Zaklada ACM Stephanie želi svojim radom pomoći i drugim odjelima poput neurokirurgije i pedijatrije koji su usko vezani za djelatnost Zaklade, ne samo u Zadru već i na području cijele Republike Hrvatske na kojem djelujemo.

Iako smo planirali projekt zaključiti s 01. rujna te kako je u izradu unikatnih umjetničkih djela mališana i odgajatelja zadarskih dječjih vrtića uloženo puno ljubavi i veliki trud koji na samom događaju na Forumu nije prepoznat od posjetitelja i velika većina tih uradaka je ostala pospremljena u kutije, a kako ne želimo da taj trud bude uzaludan u projekt „Zadar zajedno“ uključio se i trgovački centar Supernova. Unatoč dobroj volji Supernova nije mogla dodijeliti prostor Zakladi u ljetnom periodu radi popunjenosti prostora te smo zajednički došli do termina sljedećeg vikenda od 24.10. do 26.10.2014. kada će Zaklada ACM Stephanie na svom štandu u Supernovi izložiti radove malih zadarskih kreativaca koje će građani moći kupiti bez određene fiksne cijene već po principu donacije u skladu sa svojim osobnim mogućnostima za svaki umjetnički rad po vlastitom izboru. Prihodi od donacija biti će pribrojeni ukupnim prihodima projekta te donirani OB Zadar. Štand zaklade biti će postavljen na katu kod pokretnih stepenica, a na njemu će osim organizatora kao gosti iznenađenja biti i poznati Zadrani.

Stoga još jednom pozivamo građane zadarske regije da se odazovu akciji te i dalje promovirate humanitarni broj telefona 060/930-930. Zajedno možemo više, poboljšati gornje brojke za Opću bolnicu Zadar i u krajnjoj liniji zdravstveni boljitak svih nas.

Omogućimo zajedno liječenje u Zadru po suvremenim svjetskim medicinskim standardima, stoji u priopćenju Zaklade ACM Stephanie.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...