Izbor nove direktorice županijske TZ nije proveden legalno?! Božić: “Nisu uvažili da sam bio direktor vlastite tvrtke!”

Čini se da se postupak izbora novoga direktora Turističke zajednice grada Zadra tek zahuktava. Zoran Božić, kandidat koji je otpao iz procedure, jer nije podnio potvrdu da je obavljao rukovodeće poslove u turizmu najmanje tri godine, kazao nam je da je strašno razočaran razvojem situacije jer ga je povjerenstvo takvim postupkom diskriminiralo u odnosu na protukandidatkinju Mihaelu Kadiju.

Božića su iz Slobodne Dalmacije, kako pišu, nazvali kako bismo ga pitali hoće li uložiti žalbu. Iako u prvi mah nije želio javno iznositi činjenice vezane uz izbor direktora Ureda TZ-a Zadarske županije, nakon nekoliko dana pristao je razgovarati kazavši kako nisu prekršena samo proceduralna pravila, nego i njegova prava jer je ispalo da je u prijavi lagao kad je tvrdio da ima iskustva na rukovodećim poslovima u turizmu.

Preporuke, odlikovanja…

– Protiv gospođe Kadije ja nemam ništa i želim joj sve najbolje, ali ne znam zbog čega je povjerenstvo zaključilo da ne ispunjavam uvjete kad se u mojoj radnoj knjižici jasno vidi da sam bio direktor tvrtke “Amadeus” od 1990. do 1998. godine, a to je bilo trgovačko, turističko, uslužno i marketinško poduzeće. To jest bila moja tvrtka koju sam osnovao i bio joj na čelu, ali, prema zakonu, privatne i javne tvrtke su jednako vrijedne u svim pravima i obvezama. To znači da ispunjavam uvjet o tri godine iskustva na rukovodećim poslovima, a što je jasno navedeno i u mojoj radnoj knjižici. Uostalom, ako su naknadno provjeravali je li kandidatkinja Kadija u Hrvatskoj turističkoj zajednici obavljala rukovodeće dužnosti – a radila je kao referent, odnosno viša savjetnica u Odjelu za unaprjeđenje ponude – mogli su i od mene zatražiti naknadnu provjeru, ne tek tako me odbaciti, a njezinu naknadnu potvrdu prihvatiti.

Osim toga, priložio sam i preporuku direktora Turističke zajednice grada Zadra Zvonka Šupe koji me dobro poznaje jer sam radio kao turistički animator u hotelskom poduzeću “Borik”, gdje je on bio šef prodaje, i on dobro zna koliko vrijedim u turizmu, u kojemu sam prošao sve segmente posla. Mislim da za sve ovo nije kriv župan Stipe Zrilić, kojemu je nametnuto da ima nekog svog kandidata, što se pokazalo kao potpuno neistina, ali postupak utvrđivanja uvjeta dosadašnjeg direktora Ive Dunatova ide na moju štetu iako me Dunatov zna kao turističkog djelatnika još od 1984. godine s Borika – kazao nam je Božić, dodajući kako nitko nije uzeo u obzir njegove relevantne referencije u zadarskom turizmu, pa ni to da je dragovoljac Domovinskog rata koji je tri puta odlikovan.

“Nema od mene sposobnijih!”

– Iskoristila se prva formalna prigoda da me se izbaci iz igre i da se postupak nastavi bez mene, i to na nepošten način. Direktor Turističke zajednice mora biti čovjek od terena, mora biti animator, ali i dati konkretan prijedlog brendiranja destinacije. Ja sam u svom planu rada sve to naveo i predložio kako da se regija brendira. Svi me na području županije znaju, sve sam obiša kao animator, a nabroji li moja protukandidatkinja sva mjesta od Zadra do Paga, odmah ću odstupiti. Morate poznavati destinaciju kao direktor, a ja odgovorno tvrdim da nitko nije od mene sposobniji za to radno mjesto jer sam u turizmu već godinama i ne mogu zamisliti život bez turizma, a uz to sam završio i višu turističku školu i studij kulture i turizma, tako da sam i adekvatno educiran za to radno mjesto. Gospođa Kadija će kao profesorica hrvatskog i engleskog jezika sigurno u engleskom jeziku biti odlična, ali ja dolazim iz turističke branše, i to one neposredne, s terena. Ako je izaberu, žalit ću se, to je sigurno jer su grubo povrijeđena moja prava, zaključio je Zoran Božić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...