Izložba i likovne radionice zadarskog slikara Igora Rončevića za djecu svih uzrasta

Galerija umjetnina NMZ priredila je izložbu jednog od najznačajnijih hrvatskih slikara, Zadranina Igora Rončevića u Gradskoj loži i Kneževoj palači u periodu od 23. listopada do 1. prosinca 2014. godine, retrospektivni pregled slika od 1975. do 2012. godine.

Radi se o retrospektivi na kojoj je izložen izbor radova od početka njegova stvaralaštva do recentnih radova. Izložba je zanimljiva za djecu svih uzrasta. Igor Rončević uglavnom je apstraktni slikar, njegov je opus koloristički zanimljiv i raznolik, a na radionicama polaznici bi, između ostaloga, naučili kako gledati na suvremeno slikarstvo, na apstrakciju.

Radionice su prilagođene djeci svih uzrasta, a uključuju: promatranje umjetničkog djela, analiza umjetničkog djela kroz vođeni razgovor, vlastiti angažman u stvaranju, prezentacija svog djela grupi te razgovor o viđenom i doživljenom.

Cilj radionica je poticanje kreativnog i kritičkog mišljenja, vježbanje analitičkih i komunikacijskih vještina te oslobađanje kreativnosti u verbalnom i likovnom izražavanju. Osnovni pojmovi i teme su crta, boja, ploha, površina, kontrast, kompozicija, ravnoteža, dominacija, figuracija, apstrakcija, simbol, osjećaj, vizualni i nevizualni motiv.

Korelacija s nastavnim gradivom, formuliranje specifičnih ciljeva te orijentacija na određenu temu ili motiv moguća je u dogovoru s nastavnikom.

Cijena ulaznica je za učenike 10 kuna dok je za djecu predškolskog uzrasta ulaz slobodan. Radionice se plaćaju cijena ulaznice plus pet kuna za učenike, dok je za predškolce pet kuna.

Najave se mogu napraviti na brojeve telefona 023/ 251-851 i 023/ 211-174 te na e-mail: [email protected].

 

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...