PROMET NA POLUOTOKU REGULIRAT ĆE POLICIJA

Kalmeta najavio početak radova na dionici od Pegle do Lančanih vrata

Ivan Katalinić
Tamni način

U Zadru su na četiri mjesta raskopane ulice zbog izgradnje sekundarne kanalizacijske mreže. Jučer je jedno radilište u Ulici Mate Balote obišao i zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta. Najavio je skoro otvaranje za promet Murvičke ceste, ali i zatvaranje jedne od najvažnijih prometnica na Poluotoku – od Pegle do Lančanih vrata.

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta obišao je jedno od četiri gradilišta, gdje su u tijeku radovi na sekunadarnoj kanalizacijskoj mreži. Dobili su i sve potrebne dozvole za gradnju mreže u 206 gradskih ulica, no gradit će se postupno, sukladno financijskim mogućnostima. A, do tada jedno gradilište napokon se otvara – u petak će nakon višemjesečnih radova u promet biti puštena Murvička.

Dakle onaj rotor koji se na njoj gradi bit će gotov i u petak u 14 sati otvara se ova prometnica,a nastavljaju se radovi Čustićevom, najavio je gradonačelnik Kalmeta

I dok se jedna od važnijih gradskih prometnica ponovno otvara za promet – u ponedjeljak se zatvara druga važna gradska prometnica – i to na Poluotoku.

– Dio ulice od kuće koju svi zovemo Pegla pa do trajektnog pristaništa jer počinju radovi na izgradnji Crpne stanice Centar 1 i Centar 2 i radovi će trajati do 15. svibnja iduće godine, najavio je zadarski gardonačelnik.

Zato je s policijom i svim komunalnim poduzećima dogovoreno kako će se prometovati Poluotokom. Kako je najavio pročelnik Darko Kasap, Muraj će, čini se biti glavna žila kucavica.

A gradonačelnik Kalmeta poručuje da se isplati malo žrtvovati, jer nakon izgradnje te, ali i još jedne crpne postaje u Zadru više neće biti nijedan ispust s izrazvnim izlijevanjem fekalija u more, javlja Radio Zadar.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar